Logo

Citronsild i krydderlage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Citronsild i krydderlage


Dette er en vinderopskrift fra Nordisk mesterskab i sild i 2014. Vinderen blev Gro W. Moen fra Oslo, som her giver sin opskrift videre.

6-8 personer. Arbejdstid: 30 min. Marinering: 1 døgn.

 

#

4 spegesildsfileter eller gammeldags modnede sildefileter

 

Lage:

2 økologiske citroner

125 g sukker

1 laurbærblade

1 tsk hel hvid peber

1 tsk hel allehånde

4-5 kryddernelliker

 

Fyld:

1 mellemstort løg eller rødløg

1-2 porrer

1 lille bundt dild

 

Tilbehør:

hårdkogte æg

groft rugbrød eller hvedebrød

evt. smør

*

 

Udvand spegesildene i 1-2 timer.

Riv det gule af citronskallen med et juliennejern, eller snit fine strimler.

Gem citronskallen til drys - Pres saften.

Bland citronsaft med sukker og krydderier i en gryde, og bring det i kog.

Afkøl lagen.

 

Tør sildefileterne med køkkenrulle, og skær dem i ca. 1 cm brede stykker på skrå.

Pil løget, og rens porrerne.

Skær løg og porrer i tynde skiver.

Læg sild, løg, porrer og dildduske lagvist i en krukke eller skål.

Si den kolde lage over sildene, og lad dem trække i mindst 1 døgn i køleskab.

Anret sildene med citronskal og hårdkogte æg i både.

Server med brød og evt. smør.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 891 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?