Logo

Dildsild

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dildsild

 

Her er en klassisk sildeopskrift inspireret af den svenske madkultur. hvor man traditionelt bruger mere dild og honning i maden

4-5 personer. Arbejdstid: 20 min. Trækketid: 1-2 timer

#

250 g gammeldagsmodnede marinerede sild

 

Dilddressing:

2 spsk dijonsennep

2 æggeblommer (evt. pasteuriserede)

2 dl olie

2 spsk flydende honning

1 bundt dild

salt og friskkværnet peber

 

Tilbehør:

5 skiver groft rugbrød

evt. smør

5 salatblade

2 tomater

1 lille rødløg

*

Skær sildene i passende små stykker, og læg dem i en skål.

 

Rør sennep med æggeblommer, og tilsæt gradvist olien, til æggeblommerne bliver tyktflydende.

Rør honning i og evt. lidt vand, hvis dressingen bliver for tyk.

Tilsæt fintsnittet dild, og smag til med salt og peber.

 

Vend dressingen sammen med sildestykkerne, og lad dem trække i 1-2 timer.

 

Server sildene på brød, evt. smurt med smør.

Pynt med salatblade, tomatbåde og løgringe.

Nyd evt. med en kryddersnaps.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.601 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her