Her er en klassisk sildeopskrift inspireret af den svenske
madkultur. hvor man traditionelt bruger mere dild og honning i maden
4-5 personer. Arbejdstid: 20 min. Trækketid: 1-2 timer
#
250 g gammeldagsmodnede marinerede sild
Dilddressing:
2 spsk dijonsennep
2 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
2 dl olie
2 spsk flydende honning
1 bundt dild
salt og friskkværnet peber
Tilbehør:
5 skiver groft rugbrød
evt. smør
5 salatblade
2 tomater
1 lille rødløg
*
Skær sildene i passende små stykker, og læg dem i en skål.
Rør sennep med æggeblommer, og tilsæt gradvist olien, til
æggeblommerne bliver tyktflydende.
Rør honning i og evt. lidt vand, hvis dressingen bliver for
tyk.
Tilsæt fintsnittet dild, og smag til med salt og peber.
Vend dressingen sammen med sildestykkerne, og lad dem trække
i 1-2 timer.
Server sildene på brød, evt. smurt med smør.
Pynt med salatblade, tomatbåde og løgringe.
Nyd evt. med en kryddersnaps.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin