Logo

Dildsild

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Dildsild

 

Her er en klassisk sildeopskrift inspireret af den svenske madkultur. hvor man traditionelt bruger mere dild og honning i maden

4-5 personer. Arbejdstid: 20 min. Trækketid: 1-2 timer

#

250 g gammeldagsmodnede marinerede sild

 

Dilddressing:

2 spsk dijonsennep

2 æggeblommer (evt. pasteuriserede)

2 dl olie

2 spsk flydende honning

1 bundt dild

salt og friskkværnet peber

 

Tilbehør:

5 skiver groft rugbrød

evt. smør

5 salatblade

2 tomater

1 lille rødløg

*

Skær sildene i passende små stykker, og læg dem i en skål.

 

Rør sennep med æggeblommer, og tilsæt gradvist olien, til æggeblommerne bliver tyktflydende.

Rør honning i og evt. lidt vand, hvis dressingen bliver for tyk.

Tilsæt fintsnittet dild, og smag til med salt og peber.

 

Vend dressingen sammen med sildestykkerne, og lad dem trække i 1-2 timer.

 

Server sildene på brød, evt. smurt med smør.

Pynt med salatblade, tomatbåde og løgringe.

Nyd evt. med en kryddersnaps.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 199 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Pandestegte sildPandestegte sild bør serveres med citronskiver, nye kartofler og smørsauce
• Stegte forårssild i lageSildene er fyldt med fintsnittede forårsløg, og lagen har fået et twist med citronskal
• Bornholmermad med røgede sildHer er opskriften på en spændende frokostret med sild. Retten serveres blandt andet med...
• AnanasdrømEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os