Logo

Farseret okse-flankesteak med ovnbagte rodfrugter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
850 g flankesteak

¼ kg hakket oksekød
2 skiver franskbrød
1 æg
½ citron
1 fed hvidløg
salt
peber
5 kødnåle eller tandstikker
1 spsk smør
1 spsk olivenolie
1 spsk hvedemel

Ovnbagte rodfrugter:
½ kg gulerødder
1 rodselleri
½ kg kartofler
½ dl olivenolie
2 dl hvidvin
salt
peber
evt. 4-5 kviste frisk timian

1 groft brød

Begynd med at tilberede rodfrugterne, da de skal have længst tid i ovnen.
Tænd ovnen på 175ºC.
Skræl alle grønsagerne og skær dem i stykker på 4x4 cm.

Smør et ovnfast fad med noget af olivenolien og fordel grønsagerne heri.
Hæld resten af olien samt hvidvinen over grønsagerne og krydr blandingen med salt og peber.
Drys med bladene fra timiankvistene.

Sæt det ovnfaste fad udækket i ovnen, hvor det skal stå ca. 1 ½ time.
Rør i fadet en gang imellem, og husk at der i ovnen skal være plads til endnu et ovnfast fad med kødet.

Flankesteak:
Skær en lomme i flankesteaken fra den længste side.

Rør så en fars af det hakkede kød, smuldret franskbrød og æg.
Tilsæt reven citronskal og et fed presset hvidløg.
Krydr det med salt og peber og kom farsen ind i lommen på flankesteaken.
Luk lommen med kødnåle eller tandstikker

Smelt smør og olie på en stegepande og brun flankesteaken på begge sider.
Læg den i et ovnfast fad, drys den med hvedemel og krydr med salt og peber.
Tilsæt vandet og luk fadet med et låg eller med alufolie.

Sæt fadet med flankesteaken ind i ovnen ved siden af fadet med rodfrugterne og lad det stege i ca. 1 time.
Så tages den ud og hviler stadig tildækket i 20 min.
Prøv at tilpasse det, så kødet og grønsagerne er færdige samme tid.

Flankesteaken skæres i store skiver på tværs af kødtrådene.
Saucen hældes over i en lille gryde, varmes op og smages til med salt og peber.
Server den farseret flankesteak med de ovnbagte rodfrugter og et godt brød
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.644 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• CocktailsildEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Ris og linseretEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Fiskefars 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• ChampagnegeléEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!