Logo

Frittata med tomater og ost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Frittata med tomater og ost


Det kan være svært at finde gode opskrifter på vegetarmad, som du både kan servere for dine vegetar-venner og de kødelskende gæster, men vi har fundet den perfekte vegetarret til netop de lejligheder.

 

Frittata er en italiensk æggekage, som først steges på panden og derefter i ovnen. Har du ikke en pande, som kan tåle at komme i ovnen, kan du blot stege frittataen færdig på panden med et låg over. Den er rigtig god vegetarmad, fordi den fylder godt maven og ikke skræmmer de traditionelle kødelskere væk.

Tid: 30 minutter. Ovntid: 8-10 minutter. Antal personer: 2

 

# Det skal du bruge til frittata med tomat og gedeost:

2 tomater

4 æg

2 æggehvider

1 tsk salt

olie til stegning

200 g gedeost i rulle 

 

Rucolasalat:

½ bundt forårsløg

100 g rucola

olie

æbleeddike

Tilbehør:

rugbrød

smør

*

Vegetarmad: Sådan laver du frittata med tomater og gedeost:

1. Skær et lille kryds i bunden af tomaterne.

Læg dem i en gryde med kogende vand i 15-20 sekunder.

Tag dem op, og læg dem over i en skål med koldt vand.

Pil forsigtigt skindet af tomaterne.

Halver dem, fjern de våde kerner, og skær tomatkødet i strimler.

 

2. Tænd ovnen på 220 °C.

Pisk æg, æggehvider og salt sammen med et piskeris.

Opvarm olie på en pande, som kan tåle at gå i ovnen.

Hæld æggemassen på panden, og steg frittataen i 5-6 minutter ved middel varme, til bunden har sat sig.

Fordel tomatstrimler og ost skåret i skiver oven på frittataen, og lad det falde lidt ned i æggemassen.

 

3. Sæt panden ind i ovnen, og lad den stege færdig i 8-10 minutter, til overfladen er fast.

 

4. Rucolasalat: Rens forårsløgene, og snit dem fint.

Skyl og tør rucolaen.

Vend forårsløg og rucola med olie og æbleeddike.

 

5. Servering: Top frittataen med rucolasalaten, og sæt rugbrød og smør frem på bordet.

 

Tips: Frittataen smager også godt kold, så du kan sagtens gemme den i køleskabet og tage den med i madpakken dagen efter eller lave den i forvejen, hvis du skal til et sammenskudsgilde. 

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.210 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her