Logo

Fyldte grillede sild med stikkelsbærchutney

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Stegte sild og stikkelsbærkompot er en bornholmsk specialitet - i England serverer man stikkelsbærsauce til røget makrel. Det syrlige stikkelsbær giver et fint modspil til de fede fisk. I denne opskrift serveres fisken med en krydret og ekstra syrlig chutney af stikkelsbær. Brug også chutneyen til anden grillmad.

 

Grillede fyldte sild:
4 store dobbelte sildefileter
1 dl rasp
1 spsk olivenolie
1 spsk rødvinseddike
2 spsk korender (eller hakkede rosiner)
1 spsk finthakkede krydderurter (fx basilikum, persille eller sar)
Evt. 4 finthakkede ansjoser

Rist raspen i olie på en pande 3-4 min.

Vend korender, vineddike, krydderurter og evt. ansjoser i.

Smag til med salt og peber.
Pensl en sandwichrist med olie.

Fordel fyldet på sildene og læg dem sammen fra hale mod hoved og placer dem i sandwichristen.

Grill dem til de er gyldne på begge sider.

Server med nye kartofler, stikkelsbærchutney og en grøn salat.

Stikkelsbærchutney:
1/2 kg grønne stikkelsbær
2 fed hakket hvidløg
1 frisk grøn chili i strimler
2 tsk sennepsfrø
2 tsk salt
4 dl lys vineddike
200 g sukker

Hak stikkelsbærrene i en foodprocessor og kom dem i en gryde med de øvrige ingredienser.

Bring det langsomt i kog og kog 1/2 time.

Lad chutneyen køle lidt af før den hældes på et skoldet glas (3/4 l).

Lad chutneyen trække en uges tid inden du begynder at bruge af den.

Den holder sig fint et par måneder i køleskabet.


På grund af syren i bærrene er det bedst at bruge en rustfri stålgryde til chutneyen.
Opbevar chutneyen i køleskabet, men server den tempereret, ellers smager den ikke rigtig af noget.

Kom den chutney, du tror, der vil blive spist, i en skål og lad den få stuetemperatur. Glasset med chutney har ikke godt af være for længe ude af køleskabet af gangen.

 

Grønsager pr person: Ca. 125 g

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.579 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kalkunschnitzel med sennep og glaserede rødløgEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• StjerneskudStjerneskud er en vaskeægte klassiker fra det danske smørrebrødskøkken. Når du tilbereder...
• Kold og varm kartoffelsuppeNyd en kold kartoffelsuppe på en varm dag - eller omvendt. Den kolde suppe er blendet med...
• Hindbær- og balsamicofromageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os