Logo

Hamburgerryg med skorzonerrødder og stuvet grønlangkål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
160 g hamburgerryg i skiver (pålæg)
500 g skorzonerrødder
3 spsk citronsaft
750 g frisk grønkål eller 1 pk. frossen hakket grønkål
15 g smør
30 g hvedemel
3-4 dl sødmælk
salt
muskatnød
evt. lidt sukker.
Pynt: ¼ salathoved.

Skorzonerrødderne skylles/skrabes og lægges i en blanding af citronsaft og vand (for at undgå oxydering).
Rødderne skæres i stykker på 12-15 cm, og koges i let saltet vand i ca. 5 min. De skal stadig være faste og sprøde.
Tages op og afkøles i koldt vand.

Rul skiver af hamburgerryg omkring rødderne.
Anret rullerne på salatblade på et rundt fad.
Gør plads til en skål til stuvningen.

Grønlangkål:
Kog de rensede og ribbede kålblade i 8 min.
Læg blade ne til afdrypning.
Hak bladene, evt. igennem en kødhakker.
Varm fedtstoffet i en gryde over svag varme.
Rør/pisk melet i og spæd med mælken.
Gennemkog stuvningen i ca. 5 min.
Tilsæt det hakkede grønkål og smag til med krydderier.

Hæld grønlangkålen i skålen og server sammen med hamburgerryg-rullerne
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.401 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?