Logo

Hjemmelavet leverpostej

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hjemmelavet leverpostej


Portionerne er nok lige i overkanten til en almindelig husholdning, så du må reducere dem!


# Ingredienser

3 kg hakket svinelever
2½ kg hakket spæk
100 g kogesalt
600 g hvedemel
250 g løg
50 g hakkede ansjoser (kan udelades)
30 g krydderiblanding (se nedenfor)
2½ l. varm suppe


* Tilberedning

Rør alle ingredienser godt sammen og fordel i bageforme eller postejskåle.
Bag leverpostejen i en 160 °C varm ovn i vandbad i ca. 1 time. 
Kernetemperaturen skal være 78 °C.
Stik evt. en gaffel ned midt i postejen, er gaflen "ren", er postejen færdig, 
ellers må den have lidt ekstra tid.
Spis nybagt leverpostej på friskbagt brød!
 
Krydderiblanding:
200 g stødt hvid peber
50 g stødt tørret basilikum
50 g stødt allehånde
50 g stødt koriander
30 g stødt muskatnød
 
Tips: Leverpostejsmassen kan fryses rå i bagefor­mene. Den ubagte leverpostej kan sættes frossen i ovnen, men skorpen bliver pænere, hvis massen er tøet op inden. Beregn ca. 10-15 minutter ekstra bagetid for frossen leverpostej.
 
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 12.133 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her