Logo

Kalkun salat mexicansk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kalkun salat mexicansk

 

Fyrigt krydret kød med sprøde grønsager, en mexicansk salat, som er god at servere alle årets dage uanset vejr og vind • For at grønsagerne skal bevare så mange næringsstoffer som muligt, bør de tilberedes lige inden de skal serveres.

Forberedelse 20 min. + marinering. Tilberedning 5 min. 4 portioner

 

# Råvarer til Kalkun salat mexicansk:

250 g kalkunbryst

3 spsk olie

1 tsk Tabasco

1 tsk paprika

salt og peber

1 rød peberfrugt

1 gul peberfrugt

4 selleristilke

250 g friske champignon

3 spsk friskpresset citronsaft

1 bundt persille

2 spsk kapers

2 spsk mineralvand

1 spsk tomatpuré

 

* Fremgangsmåde:

1 Afpuds kalkunbrystet og skær det i ½ cm tykke strimler.

Bland 2 spsk olie, Tabasco, paprika, salt og peber.

Læg det strimlede kalkunkød i marinaden og lad det stå 1 time i køleskabet.

 

2 Halver peberfrugterne og fjern kernerne.

Gør selleristilke og svampe i stand.

 

3 Skær svampe og selleristilke i tynde skiver.

Striml peberfrugterne.

Dryp 1 spsk friskpresset citronsaft over svampene.

 

4 Hak persille og kapers sammen.

Bland resten af den friskpressede citronsaft og 1 spsk olie med mineralvand og tomatpuré.

Rør persille og kapers i og smag til med salt og peber.

Vend grønsagerne i og lad det trække en tid.

 

5 Tag kalkunkødet op af marina den og lad det dryppe af.

Steg kødet ved stærk varme på en teflonpande i 3 min. under omrøring.

Anret kødet på en tallerken sammen med grønsagerne og server salaten lun.

 

Tips & råd


Kalkun salat mexicansk 

Erstat kalkunkødet med fx medaljoner af havtaske.

Anvend fileten på fisken, som er garanteret benfri.


Kalkun salat mexicansk 

'Tabasco er en stærk kryddersauce, som fremstilles i Mexico, efter en ældgammel patenteret opskrift. Tabasco indeholder bl.a. chilifrugt, salt og vineddike.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 200 = kJ 840

Kulhydrat 6 g Protein 17 g Fedt 12 g (54%) Fibre 3 g

 


 

 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 698 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?