Logo

Klassisk sommersalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Klassisk sommersalat

 

Hjemmerørt sommersalat serveret på et nybagt stykke rugbrød må være en af vores absolutte frokostfavoritter. Se her, hvordan du laver den allerbedste.

Til 6 stykker smørrebrød

 

#

Rygeostcreme:

175 g rygeost 5%

1 dl cremefraiche 38%

½ dl mayonnaise

havsalt og friskkværnet peber

 

Anretning:

1 agurk

1 spsk olie

1 lille bundt radiser med top

1 lille bundt purløg

1 håndfuld dildkviste

lidt havsalt

6 skiver rugbrød

*

RYGEOSTCREME: Kom alle ingredienserne i en skål, og rør dem grundigt sammen til en ensartet konsistens med et piskeris eller elpisker.

Smag til med salt og peber, og kom evt. cremen i en sprøjtepose.

 

Rist rugbrødsskiverne sprøde på en brødrister.

Skær agurken midt over med et meget, skråt snit, så du får lange ovale, skiver, når du kører skærefladen på, et mandolinjern.

Skær 3-5 tynde skiver agurk pr. smørrebrød, vend agurkeskiverne med lidt salt og olie, og lad dem trække i 5 minutter.

Skær radiserne på langs i tynde skiver på mandolinjernet, kom dem kort i iskoldt vand, og slyng dem i en salat- slynge.

Kom skiftevis klatter af rygeostcreme, agurkeskiver og radiser på de ristede rugbrødsskiver.

Drys til sidst med masser af fintsnittet purløg og dild kviste.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 2.061 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?