Logo

Kold og varm kartoffelsuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kold og varm kartoffelsuppe

 

Nyd en kold kartoffelsuppe på en varm dag - eller omvendt. Den kolde suppe er blendet med rygeost - det giver en dejlig cremet konsistens og den helt rigtige smag af dansk sommer.

 

Kold kartoffelsuppe med rygeost og radiser

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 20 min. Koge/stegetid: 20 min.

#

250 g nye kartofler

1 porre

1 fed hvidløg

1 spsk olie eller 15 g smør

½ liter lys bouillon (eller vand)

100 g rygeost

muskatnød

4-5 radiser

1 bundt purløg salt og peber

Tilbehør: rugbrød

*

Skrub eller skrab kartoflerne rene, og skær dem i mindre stykker.

Rens porrer og hvidløg, og snit dem fint.

 

Sauter porrer og hvidløg bløde i olie eller smør, og vend kartoflerne i.

Tilsæt bouillon eller vand, og lad suppen simre, til alt er helt mørt.

Det tager ca. 15 min.

 

Blend suppen med rygeost, og si den over i en skål.

Smag til med revet muskatnød, salt og peber, og lad suppen blive helt kold.

 

Smag den kolde suppe til igen, og server den i små skåle eller glas med et drys fintsnittede radiser og purløg.

Server rugbrød til.

 

Varm kartoffelsuppe med forårsløg og krydderurtetoast

2 personer. Arbejdstid: 20 min. Koge/stegetid: 20 min.

#

300 g nye kartofler

2-4 forårsløg

15 g smør eller 1 spsk olie

½ liter lys bouillon (eller vand)

1-2 tsk æbleeddike eller hvid balsamico

salt og peber

 

Krydderurtetoast:

2-4 skiver lyst brød

1 fed hvidløg (kan udelades)

1 spsk olie

friske krydderurter (persille, purløg, brøndkarse løvstikke, ramsløg el. lign.)

*

Skrub eller skrab kartoflerne rene, og skær dem i mindre stykker.

Rens forårsløgene, og del dem i den hvide og den grønne del.

Snit dem fint.

 

Sauter kartoflerne og den hvide del af løgene blanke i en gryde med smør.

Tilsæt bouillon eller vand, og giv det et opkog.

Skru ned, og lad suppen simre, til kartoflerne er møre. Det tager ca. 15 min.

 

Rist brødet eller steg det på en grillpande.

Gnid det med det overskårne hvidløgsfed, og top med friskhakkede krydderurter.

Drys med salt og peber, og dryp med olie.

 

Blend suppen jævn, og smag til med eddike, salt og peber.

Anret i varme suppekopper, drys med de grønne forårsløg, og server med toast.

 

TIPS: Prøv at servere rugbrødschips til: Skær 4-6 papirtynde skiver rugbrød, pensl dem med en smule olivenolie, og bag dem sprøde i ovnen ved 160 °C i 8-10 min.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.317 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her