
 
Tørrede røde bær som tyttebær og tranebær er syrlige og
passer godt til den fede laks. 
4-6 personer. Frysning: 48 timer. Trækketid 24 timer. Arbejdstid:
30 min. 
#
350 g laksefilet 
1 spsk salt 
1 spsk sukker 
2 tsk appelsinskal (øko) 
1 dl soltørrede tranebær, kirsebær eller tyttebær 
Tilbehør: ristet brød salatblade dild 
*
Fjern evt. ben med en pincet, læg laksen i en frysepose, og
læg den i fryseren i mindst 48 timer ved 18 °C. 
Tø laksen op i køleskabet, pak den ud, og dup den tør med
køkkenrulle. 
Læg den i et fad. 
Prik ned i fiskekødet med en gaffel, og gnid med en blanding
af salt, sukker, fintrevet appelsinskal og bær. 
Dæk laksen med husholdningsfilm, og lad den marinere i 1
døgn i køleskabet. 
Vend evt. fisken undervejs. 
Skær laksen i tynde skiver, og anret på ristet brød med
salat og dild. 
 
INFO: Rå fisk kan indeholde parasitter, der kan overleve,
selv om de bliver spist af mennesker - derfor fryses fisken. Der findes
opdrættede fisk, der udelukker forekomst af parasitter, og som derfor ikke
behøver at fryses - spørg din fiskehandler.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin