Logo

Laks sukker-saltet med røde bær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Laks sukker-saltet med røde bær

 

Tørrede røde bær som tyttebær og tranebær er syrlige og passer godt til den fede laks.

4-6 personer. Frysning: 48 timer. Trækketid 24 timer. Arbejdstid: 30 min.

#

350 g laksefilet

1 spsk salt

1 spsk sukker

2 tsk appelsinskal (øko)

1 dl soltørrede tranebær, kirsebær eller tyttebær

Tilbehør: ristet brød salatblade dild

*

Fjern evt. ben med en pincet, læg laksen i en frysepose, og læg den i fryseren i mindst 48 timer ved 18 °C.

Tø laksen op i køleskabet, pak den ud, og dup den tør med køkkenrulle.

Læg den i et fad.

Prik ned i fiskekødet med en gaffel, og gnid med en blanding af salt, sukker, fintrevet appelsinskal og bær.

Dæk laksen med husholdningsfilm, og lad den marinere i 1 døgn i køleskabet.

Vend evt. fisken undervejs.

Skær laksen i tynde skiver, og anret på ristet brød med salat og dild.

 

INFO: Rå fisk kan indeholde parasitter, der kan overleve, selv om de bliver spist af mennesker - derfor fryses fisken. Der findes opdrættede fisk, der udelukker forekomst af parasitter, og som derfor ikke behøver at fryses - spørg din fiskehandler.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.236 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her