Denne salat er god, fyldig og rigtig lækker, og den passer godt til en efterårs- eller vinteraften.
1 knoldselleri i 5-6 cm lange stave
200 g rødbeder i 5-6 cm lange stave
Olivenolie
Saft af 1 citron
2 spsk rødvinseddike
8 skiver bacon i mindre stykker
1 håndfuld hakket bredbladet persille
Salt og peber
1 æble i skiver
Tilbehør: Ristet rugbrød
Steg selleri og rødbeder sammen på en pande i olivenolie i 15 minutter.
Kom citronsaften hen over de varme rodfrugter sammen med rødvinseddike og vend det forsigtigt rundt.
Lad det stå og trække, mens det køler ned.
Steg baconstykkerne let, uden at de branker, dryp dem af på køkkenrulle.
Vend persillen i rodfrugterne sammen med bacon og smag til med salt og peber. Vend æblet i til sidst.
Server salaten med ristet rugbrød.
Grønsager pr. person: ca. 275 g