3 dl jasmin ris 
2 dl røde linser 
3 spsk jomfru olivenolie 
3 løg 
1 spsk karry 
200 g kokosmælk 
7 dl vand 
3 fed hvidløg 
1 spsk revet ingefær 
1 tsk Sambal Oelek chili-pasta 
1 tsk pulveriseret koriander 
1 tsk spidskommen pulver 
¼ tsk pulveriseret nelliker 
Urtesalt 
Ris og linser skylles grundigt i 3 hold varmt og 1 hold koldt vand. 
Drypper af i en sigte. 
Løg og hvidløg pilles og skæres i skiver. 
Ingefæren skrælles og rives på den fine side af rivejernet. 
Hvis kokosmælken ikke købes på dåse, kan man selv lave den ved at 
overhælde 100 g kokosmel med 3 dl kogende vand og lade det trække i en time. 
Massen hældes igennem et rent klæde eller en fintmasket sigte. 
Væden trykkes igennem, kokosen kasseres og 2 dl af mælken bruges til denne ret. 
Olien opvarmes i en gryde og karryen brændes af heri. 
Ris og linser svitses sammen med løg og hvidløg. 
Vand og krydderier tilsættes og det hele koger i ca. 15 minutter. 
Kokosmælken tilsættes og det hele koges tykt og der smages til med urtesalt.
 
Hvis du ikke har alle krydderrierne, eller kan lide en så krydret ret, er det ikke nødvendigt at bruge dem.