Logo

Sandwich med grøn masala

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

klapsammen med malt dosai og brændt kokos ghee


Grøn masala:
10 stilke Koriander
1 stk Banan skalotteløg
2 fed Hvidløg
10 stilke Bukkehorns blade
2 stk Grøn chili
1 stk Grøn peberfrugt
1 stk Syltet citron (skåret i både)
2 spsk Røget jordnøddeolie
vindruekerneolie til fritering.

Skalotteløget bages i ovnen til det er mørt og skæres i grove skiver. Chilien og peberfrugten brændes over åbent ild til de er blevet sorte og skalles. Chilien og peberfrugten deles på langs og befries for kerner. Hvidløget skæres i tynde skiver og friteres i vindruekerneolie til de er sprøde.
Bukkehorn og korianderbladene skylles og tørres. Alle ingredienserne vendes forsigtigt i den røgede jordnøddeolie. Husk at smage til med salt.
PS. Ingen peber tak.

Kokos ghee:
1 stk Lime
50 g Kokos (frisk revet)
100 g Saltet smør
5 g grøn masala (Alle ingredienserne tørret og pulveriseret)

Smørret brunes kraftigt og tilsættes kokos, limeskal og saft. Koges i 1/2 min. og sigtes hvorefter ghee piskes kold over et isbad indtil den er kuglebar.


Dosai:
10 g Hvide linser (pulver)
5 g Maltmel
30 g Alm. Hvide ris (pulver)
2 g Bukkehorns(pulver)

Alt blandes og tilsættes vand til man har en konsistens af tyk creme. Nu skal dosaién hvile et lunt sted i min. 8 timer indtil den er gæret. Så skal de blot steges ligesom pandekager indtil de er sprøde.

Den mest klassiske fejl ved denne sandwich, er at fyldet ligger for længe i brødet, hvilket resulterer i at den bliver blød og kedelig. I stedet ville jeg foreslå at man opbevarer fyldet i en pose og brødet i en anden. Så samler man sandwichen når den skal spises.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.278 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Varmrøget økologisk ørred med rosin-kompotHør fiskene synge - eller er det englene - så lækkert at 2 gange om ugen er som himmerige....
• Lun røget sild med stuvet selleri og kartoflerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Alexandra kyllingebrystEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Æblekage flamberet i calvadosEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os