 
 
Prøv selv at lave en paté - og se om ikke den vækker
begejstring?! ... anret dem på tallerkener sammen med cornichoner, groft landbrød
og salat
til 6 personer
 
# Ingredienser 
250 g magert flæskekød (hakket) 
3 æggeblommer
3 dl piskefløde
3-4 fed hvidløg 
½-¾ tsk groft knust sort peber 
2 tsk salt 
2 tsk herbes de Provence
3 æggehvider 
 
Fyld: 
150-200 g kyllingelever 
150 g champignon 
35 g smør 
salt, peber 
2 spsk hakket persille 
* 
 
Tilberedning:
Svits de skivede champignon og små stykker kyllingelever i
smørret.
Tilsæt hakket persille og krydr med salt og peber.
Rør det hakkede kød med æggeblommer, piskefløde (lidt ad
gangen), finthakket hvidløg, peber, salt og herbes de Provence. 
Vend kyllingelever-blandingen i og til sidst de piskede
æggehvider.
Fyld farsen i en patéform (ca 1½ liter) smurt med smør.
Glat overfladen og bag pateen i vandbad (200 °C) i 1-1¼
time.
Afkøl pateen under let pres.
Server den med cornichoner, groft landbrød og salat