Logo

Sommerpostej

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Sommerpostej

 

Denne postej er virkelig værtindevenlig. Den skal nemlig forberedes i god tid (1-2 dage før). Dermed kan alle slappe af og nyde det skønne måltid. Retten skal serveres kold, men ikke køleskabskold, så tag den ud af køleskabet mindst en halv time før servering!

Arbejdstid: 2 timer. Koge/bagetid: 1½ time. Postejen er fryseegnet. 8-10 personer

 

# Ingredienser til Sommerpostej

Fyld:

2 fed hvidløg

2 skalotteløg

2 økologiske citroner

1 bundt bredbladet persille

400 g skært svinekød

1 tsk salt

peber

 

Fars:

1200 g hakket svinekød

1 tsk salt

3 spsk hvedemel

3 æg

100 g soltørrede tomater

peber

 

Til formen:

2 pakker bacon i skiver


Tilbehør: Kartoffelsalat, Sursøde grønsager, groft brød

*

Sådan laves Sommerpostej:

Pil og hak hvidløg og skalotteløg.

Vask citronen og riv skallen fint.

Skyl og tør persillen og hak den groft.

 

Skær kødet i terninger og vend det sammen med de hakkede ingredienser, salt og friskkværnet peber.

Rør det hakkede kød til fars med salt, mel, æg, hakkede soltørrede tomater og friskkværnet peber.

 

Fór en postejform (2 liter) med baconskiver og fyld den lagvis med fars og fyld.

Slut af med fars, glat overfladen og dæk med bacon.

Dæk formen med bagepapir og alufolie.

 

Bag postejen i et vandbad i ovnen ved 160 °C i ca. 1 time og 30 min.

Tjek evt. med et stegetermometer. at centrumstemperaturen er 75 °C.

Afkøl og sæt så postejen i køleskab med et let pres i 1 døgn.

 

Se også Sommerpostej med kartoffelsalat og sursøde grønsager til 4 personer.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 454 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Frikadeller med fyldDu kan vælge at fylde frikadellerne med gulerods- eller karryfyld. Vi giver også opskrift...
• Boller i karry med et rødt twistVi har givet den klassiske livret farverigt grønsagsfyld i både sauce og ris
• Asiatisk kødsauce med svinekød og risGiv millionbøffen et asiatisk twist med karry og soja, og kog risene med spændende...
• Ingefærfromage med melon og mangoEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os