Logo

Sprængt ål med peberrod

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
2 tykke ål á 500-600 g
50 g salt
2 liter vand
1 suppevisk
200 g istandgjorte suppeurter
8 spsk eddike
1 spsk peberkorn
laurbær
 
Salsa:
1 lille bdt persille
1 lille stykke peberrod
½ dl olie
3 spsk finthakkede skalotteløg
½ dl hvidvinseddike
150 g æble skrællet og befriet for kernehus
100 g æble skåret i små tern
100 g majroe i små tern
+ lidt ekstra olie og eddike at vende ternene i
 
Rens og flå ålen. Skær ålen i portionsstykker. Drys med groft salt og stil
køligt 1 døgn eller på køkkenbordet 6-8 timer.
Kog suppeurter og suppevisk op i 1 liter koldt vand.
Skyl ålestykkerne, og kom dem i det kogende vand, tilsæt 1 tsk salt, og
kog ca. 25 minutter.
Tag dem op og hold dem lune.
Blend persillens blade med olie og peberrod, bland med løg og smag til
med salt og peber.
Damp æblestykkerne ca. 5 minutter med hvidvinseddike under låg og gnid så blanding gennem en sigte eller blend den.
Server ålestykkerne med de persilleolien, æbleeddiken og de små
æblestykker omkring.
 
Tips: Man kan øge til 1 kg ål og give kartofler til, så har man en hovedret.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.285 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvem skal være statsminister ved et blåt flertal ved næste valg?


Effektiv reklame - klik her