Logo

Sprængt ål med peberrod

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 tykke ål á 500-600 g
50 g salt
2 liter vand
1 suppevisk
200 g istandgjorte suppeurter
8 spsk eddike
1 spsk peberkorn
laurbær
 
Salsa:
1 lille bdt persille
1 lille stykke peberrod
½ dl olie
3 spsk finthakkede skalotteløg
½ dl hvidvinseddike
150 g æble skrællet og befriet for kernehus
100 g æble skåret i små tern
100 g majroe i små tern
+ lidt ekstra olie og eddike at vende ternene i
 
Rens og flå ålen. Skær ålen i portionsstykker. Drys med groft salt og stil
køligt 1 døgn eller på køkkenbordet 6-8 timer.
Kog suppeurter og suppevisk op i 1 liter koldt vand.
Skyl ålestykkerne, og kom dem i det kogende vand, tilsæt 1 tsk salt, og
kog ca. 25 minutter.
Tag dem op og hold dem lune.
Blend persillens blade med olie og peberrod, bland med løg og smag til
med salt og peber.
Damp æblestykkerne ca. 5 minutter med hvidvinseddike under låg og gnid så blanding gennem en sigte eller blend den.
Server ålestykkerne med de persilleolien, æbleeddiken og de små
æblestykker omkring.
 
Tips: Man kan øge til 1 kg ål og give kartofler til, så har man en hovedret.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.745 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?



Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her