Logo

Stuvede kantareller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Stuvede kantareller


Lige nu titter kantarellerne frem på deres yndlings voksesteder. Her i højsæsonen forhandler de fleste supermarkeder også friske kantareller endda til rimelige priser. Nyd de friskstuvede kantareller på ristet brød som en forret eller til frokost måske med en frisk og let bitter, grøn salat.

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 30 min. Koge/stegetid: 10 min.

 

#

125 g friske kantareller

1 skalotteløg

1-2 fed hvidløg

5 g frisk ingefær

15 g smør eller 1 spsk olie

1-1½ dl piskefløde

2-3 tsk citronsaft

flagesalt og friskkværnet peber

 

Tilbehør:

2-4 skiver lyst brød

evt. persille eller basilikum

*

 

Stuvede kantareller

1. RENS kantarellerne med en lille børste eller pensel, og del de største i mindre stykker.

 

Stuvede kantareller

2. PIL skalotteløg og hvidløg, og hak dem fint med en skarp kniv.

Skær skrællen af ingefæren, og hak den fint.

 

Stuvede kantareller

3. SAUTER skalotteløgene bløde på en pande med smør eller olie, og tilsæt hvidløg, ingefær og kantareller.

Skru lidt op, og steg, til kantarellerne falder lidt sammen (3-5 min.).

 

Stuvede kantareller

4. KRYDR med salt og peber, og tilsæt fløde.

Giv det et opkog, og lad det simre til cremet konsistens.

Smag til med citronsaft og evt. lidt mere salt og peber.

 

Anret straks på friskristet brød.

Drys evt. med friskhakket persille eller basilikum.

 

TIPS: Du kan også bruge opskriften til sauce til fx pasta eller kød eller til en skøn suppe: Tilsæt 1½-5 dl hønsebouillon sammen med fløden. Jævn evt. saucen med lidt majsstivelse rørt ud i koldt vand.

 

Stuvede kantareller


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 315 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Champignonpaté med rødkålssalatLav blot fuld portion af denne gode paté, selvom I ikke er fire i familien. Rester er gode...
• Svampe a la creme på toastSkovfogedens natmad kaldes dette lille stykke luksus
• EnokiFin, lille, porcelænsagtig svamp med meget mild smag. Enoki er dekorativ og gør noget godt...
• Jordbær ostedyp med frisk frugtEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os