Logo

Tortillaskal med bøfsalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tortillaskal med bøfsalat

 

En frokostsalat, som er let at lave, og som både ser ud og smager, som var den hentet fra den bedste mexicanske restaurant. Frokosttips • Flanksteak indeholder kun lidt fedt. • De fleste typer salsa er fedtfrie.

Forberedelse 15 min. + marinering. Tilberedning 10 min. 4 portioner

 

# Råvarer til Tortillaskal med bøfsalat:

450 g flanksteak, afpudset og i tynde skiver

4 tortillas, 22 cm i diameter

1 spsk olie

1 tsk chilipeber

1 iceberg salathoved, strimlet

1 tomat, udkernet og hakket

1 dl reven ost, 30+

MARINADE:

1 lille løg

1 dl salsa

1 dl friskpresset limesaft

1 tsk stærk mexicansk chilisauce

 

* Fremgangsmåde:

1 Begynd med at forberede marinaden.

Pil og hak løget fint.

Bland løg, salsa, friskpresset lime og chilisauce godt.

Stil ½ dl af marinaden til side.

Læg kødskiverne i marinaden.

Dæk med plastfolie og lad det trække i køleskabet, 30 min.

 

2 Sæt ovnen på 200 °C.

Smør fire portionsforme, som rummer 2,5 dl hver, med olie.

Smør den ene side af tortillaen med olie.

Drys chilipeber over tortillaen på den olierede side.

Placer tortillaerne i portionsformene og bag i ovnen, ca. 10 min.

Lad dem blive helt kolde.

 

3 Opvarm 1 tsk olie ved jævn varme på en teflonpande.

Brun det marinerede kød sammen med den halve dl marinade, som er gemt.

Brun kødet, til det er gennemstegt, ca. 5 min.

 

4 Læg salat i tortillakurvene.

Læg det brunede kød på og drys med hakket tomat og reven ost.

 

Tips & råd


Tortillaskal med bøfsalat 

Tryk forsigtigt tortillaen ned i portionsformen, så den får en kurvelignende form, som holder under bagetiden.


Tortillaskal med bøfsalat 

Fold kanterne op på tortillaen. Når tortillaen er bagt i ovnen, vil den stivne og blive sprød, efterhånden som den køler af.


INFO: Tortilla er et fladbrød, som typisk laves af majsmel eller hvedemel. På spansk betyder "tortilla" en "lille kage". De blev oprindeligt lavet af de indfødte folk i Mesoamerica. Tortillas lavet med majsmel er den oprindelige type af tortilla, som stadig er meget populær i Mexico og Mellemamerika.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 334 = kJ 1403

Kulhydrat 21 g Protein 31 g Fedt 14 g (38%) Fibre 5 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.608 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?







Effektiv reklame - klik her