3 blade husblas 
2 dl hvidvin 
1,5 dl vand 
80 g løg 
400 g agurk 
½  tsk salt 
½  tsk merian 
150 g røget hellefisk 
200 g tomat 
Tilbehør: 4 kuvert grovflûtes
 
Læg husblasen i en kop koldt vand og skær løget i terninger. 
Hvidvin, vand og løg hældes i en gryde med salt og merian. 
Giv blandingen et kort opkog. 
Knug væden fra husblasen og smelt den i vin og vand. 
Den skal være helt opløst. 
Skær agurken i terninger og læg dem i en randform. 
Hæld den let afkøle de hvidvinsblanding over agurkerne. 
Stil randen i køleskab ca. 3 timer, til den er stiv. 
Når randen skal anrettes, er den let at få ud af formen, hvis du dypper den et øjeblik i kogende vand. 
Anret randen på et glasfad. 
Skær tomaterne i både og læg dem i midten af randen. 
Skær hellefisken i tynde skiver og læg dem uden om randen. 
Pynt med kviste af frisk dild. 
Server med lune grovflûte. 
 
Næringsindhold i 4 portioner
kj 3596, kcal 856, fibre 15 g, fedt 28 g, kolesterol 105 mg.