Logo

Andeleverpaté med pistacier

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

750 g hakket svinesmåkød
ca. 400 g andelever eller kyllingelever
50 g smør
1 løg finthakket
1/2 dl portvin
saft og skal af 1 appelsin
1 tsk tørret timian
1 æg
ca. 21/2 dl piskefløde
1 dl pistacienøddekerner
1/2 tsk salt
peber
150 g mager bacon i tynde skiver

 
Dup leverstykkerne tørre.
Brun dem i halvdelen af smørret og tag dem af.
Kom resten af smørret på panden og svits løget heri et par minutter.
Kom portvin, appelsinsaft og -skal på, og kog panden af.
Lad blandingen blive kold.
Skær 1/3 af leverstykkerne i små terninger.
Rør kødet med æg, krydderier, pandeafkog og fløde til en fast fars.
Vend leverterninger og nødder i.
Beklæd en 1,5 liters form med baconskiver, og kom halvdelen af farsen i. Læg de hele leverstykker på, og dæk med resten af farsen.
Glat overfladen med en våd dejskraber.
Dæk med alufolie.
Bag pateen på nederste ovnrille 1 1/2-1 3/4 time ved 170ºC.
Stik i den, saften skal være klar.
Lad pateen køle af under et let pres.
Pateen vendes ud af formen, sky/fedt skrabes af, og pateen skæres i skiver og pyntes med appelsin.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.487 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Majskolber med chilismørDe søde danske majs er ved at være modne nu - og er dejlige som tilbehør eller en nem...
• Avocado med rejefyldEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Ovnstegte hummerhalerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Kirsebæris med chokoladeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os