
En lækker champignonsuppe
med mandler på, er hurtig og nem at lave og smager helt fantastisk - få
opskrift her.
#
500 g champignon 
1 hakket løg 
30 g smør 
3 spsk hvedemel 
1 dl hvidvin 
1-1,5 l hønsebouillon 
2 dl piskefløde 
salt, peber 
Fyld: 
skivede champignon 
1 dl piskefløde 
1 æggeblomme 
Maizenamel 
60 g ristede mandelflager
*
 
Del champignon i hoved og stokke. 
Læg hovederne til side til fyld i suppen.
Hak stokkene og løget og damp dem 5 minutter i smør. 
Drys hvedemel på og rør rundt. 
Tilsæt hvidvinen og spæd med bouillonen.
Kog under låg i 20 minutter. 
Si suppen og hæld den tilbage i gryden. 
Tilsæt piskefløde og kog suppen igennem. 
Smag til med salt og peber.
Kom champignonhoveder, der er kogt 5 minutter i 25 g smør og 1 spsk citronsaft, med væde i suppen.
Pisk piskefløde og æggeblommer sammen og tilsæt evt også Maizenamel, hvis du synes, suppen skal være tykkere. 
Rør blandingen i suppen og varm den igennem (må ikke koge).
Hæld suppen i varme tallerkener og drys med ristede mandelflager. 
Server brød til fx kartoffelbrød. 
 
