Logo

Courgettesuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Courgettesuppe

Efter agurketiden kommer courgettetiden – gule – grønne – ufoer…
Variationen i udseende er større end i smag. Jo mindre og fastere de er, jo bedre smager de. Nærmest nøddeagtigt. Haveejere har det desværre som lystfiskere – jo større jo bedre, hvorefter de villigt uddeler de forvoksede eksemplarer til venner, familie eller kolleger.  Prøv at fortælle haveejeren, at der faktisk kommer endnu flere frugter pr. plante, hvis man høster dem tidligt. Til denne legerede courgettesuppe med yoghurt kan man bruge alle slags ikke-forvoksede courgettetyper.

 

2 løg i tern (ca. 200 g)
1 spsk olivenolie
2 spsk hvedemel
2 slanke courgetter i skiver (ca. 400 g)
8 dl hønsebouillon
1 æggeblomme
2 ½ dl yoghurt naturel
1 bundt klippet dild
Tilbehør: Ristet brød


Sauter løgene i olivenolien i en stor gryde til løgene er klare.

Drys mel på og lad løgene opsuge melet.

Spæd med bouillonen af flere omgange og bring suppen i kog.

Tilsæt courgetterne og bring suppen i kog og lad den koge 10-12 min.

Rør imens æggeblommen med yoghurt og dild.

Rør yoghurtblandingen med lidt af den varme suppe og rør den derefter i suppen. Suppen må ikke koge.

Smag til med salt og peber og server suppen med ristet brød.

 

Grønsager pr. person: 150 g

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.532 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?