Logo

Kørvelcremesuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 stk hvilling
12 champignon
1 løg
1 persillerod
2 porrer
1 citron (saft)
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
1 bdt kørvel
8 blade spinat
½ flaske hvidvin
1 dl cremefraiche
2 ½ + ½ dl fløde
2 dl sødmælk
fiskefond
salt
peber

smørbolle:
100 g hvedemel
70 g smør

Hvilling fileteres, ben renses for blodrester og sættes over i koldt vand til fiskefond. Når vandet koger, afskummes fonden og tern af 6 champignon, løg, persillerod og porrer tilsættes samt citronsaft, salt og peber.
Efter 20 minutter tages fonden af og passeres gennem etamine.
Resten af champignonerne skæres i mindre stykker og sauteres med skalotteløg, hvidløg og ½ flaske hvidvin - reduceres (indkoges) til ⅓ del.
Reduktionen koges med ½ l fiskefond, 2,5 dl fløde, 2 dl mælk, jævnes med blond roux (smørbolle), sigtes, smages til og blendes med blancheret kørvel og spinat før servering.

Cremefraiche-reduktion til dariole: 1 skalotteløg hakkes fint, sauteres i smør. Cremefraiche og ½ dl fløde tilsættes. Afkøles let.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.437 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her