Logo

Polsk Rødbedesuppe - Chlodrnik

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

6 modne friske rødbeder med stilk og blade
2 l. vand
1 dl eddike
2 ½ l. grønsagsbouillon
7 dl cremefraiche
4-5 spsk hvedemel
salt, sukker, vineddike
 
Pynt: finthakket dild.
 
Skyl rødbeder med stilk og blade.
Kog det hele 5-10 minutter i eddike og vand.
Skræl rødbederne og riv dem groft på et rivejern.
Kom de revne rødbeder i grønsagsbouillonen og kog ca. 5 minutter. Findel stilke og blade, kom det i suppen og kog yderligere nogle minutter.
Rør creme fraichen grundigt med hvedemelet og rør det i suppen.
Kog suppen nogle minutter med jævningen.
Smag suppen til med salt, peber og vineddike – den skal være frisk og sød–syrlig i smagen.
Suppen serveres kold med en skefuld cremefraiche på toppen evt. suppleret med små tern af saltede agurker og/eller tynde skiver af radiser.
Pyntes med finthakket dild.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.718 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her