
En god kødsauce
tager lidt tid at lave, men det er arbejdet værd. Lav gerne en stor portion, så
du kan lægge i fryseren til pizza, pasta og lasagne. 
Desserten kan være friske
Jordbær med vaniljeflødeskum og marengs. 
Arbejdstid: 40 min.
Stege/koge/bagetid: 1 time. Kødsaucen er fryse-egnet. 4 personer 
 
# Ingredienser til Auberginer med kødsauce og
tomatsalat:
2 auberginer 
2 løg 
2-3 fed hvidløg 
500 g hakket oksekød
1 spsk olie 
2 dåser hakkede
tomater 
1 spsk friskhakket
merian eller 1 tsk tørret 
1 spsk friskhakket
timian eller 1 tsk tørret 
salt og friskkværnet
peber
100 g revet ost 
 
Tomatsalat: 
500 g cherrytomater 
1 grønt salathoved 
2-3 spsk pesto eller
olie/eddikedressing 
2 spsk fintklippet
purløg 
 
Tilbehør: brød 
*
Sådan laves Auberginer
med kødsauce og tomatsalat:
Skær stilken af
auberginerne og skær dem over på langs. 
Lav et snit 1 cm fra
kanten hele vejen rundt. 
Tag frugtkødet ud
med en ske og hak det. 
Pil løg og hvidløg
og hak dem fint. 
 
Brun kødet i olie i
en varm, tykbundet gryde. 
Tilsæt auberginekød,
løg og hvidløg og steg under omrøring 3-5 min. 
Tilsæt tomater,
merian og timian og lad saucen simre under låg i ca. 30 min. 
Smag til med salt og
peber og tilsæt evt. lidt vand, hvis saucen er kogt tør. 
 
Læg
aubergineskallerne i et ovnfast fad og krydr dem indvendigt med salt. 
Fyld dem med kødsauce
og dæk fadet med alufolie. 
Sæt fadet i ovnen
ved 200 °C i ca. 40 min, til auberginerne er møre. 
Fjern alufolien,
drys med revet ost og bag få min, til osten er smeltet. 
 
Salat: Skyl tomater
og salatblade og tør dem. 
Skær tomaterne i
halve. 
Anret tomater og
salatblade med pesto eller vend dem med dressing. 
Drys med purløg. 
 
Server de fyldte
auberginer med tomatsalaten og brød. 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin
 
----------- ooo OÔO ooo -----------