
 
Vi
har brugt friske laurbærblade i ragouten. De har mere smag end de tørrede, som
du dog også sagtens kan bruge. 
4-5
personer. Arbejdstid: 40 min. Koge-/stege-/bagetid: ca. 2 timer 
 
Oksekødsragout:
750
kg oksekød uden ben (fx flanksteak, culotte, klump eller tykkam) 
2 spsk
hvedemel 
1 tsk
groft salt 
friskkværnet
peber 
15
g smør 
1 spsk
olie 
2
løg 
1
økologisk appelsin 
3
pastinakker 
2
fed hvidløg 
2 spsk
koncentreret tomatpure 
½
flaske tør rødvin 
 
Suppevisk:
3
friske laurbærblade 
2-3
stilke timian 
 
Kartoffellåg:
750
g kartofler 
3 spsk
olie 
salt
og friskkværnet peber 
 
Tilbehør:
evt.
en blandet grøn salat 
*
 
Skær
kødet i terninger på ca. 4x4 cm. 
Kom
det i en frysepose med mel, salt og peber, og ryst det godt sammen. 
 
Pil
løgene, og hak dem. 
Vask
appelsinen, og skær den i mindre stykker. 
Skræl
pastinakkerne, og skær dem i stave. 
 
Steg
løgene klare i en stegegryde med smør og olie. 
Tilsæt
oksekød, og steg på alle sider. 
Tilsæt
knust hvidløg, tomatpure, rødvin, appelsin og pastinak. 
 
Bind
en suppevisk af et par friske laurbærblade og timian med bomuldssnor, og kom
det i gryden. 
 
Hæld
retten i et ovnfast fad (ca. 20x30 cm), dæk det til.
Bag
i 1½ time ved 175 °C. 
Fjern
låget, og suppevisken. 
 
Skræl
og riv kartoflerne. 
Steg
dem i ca. 5 min. på en pande med olie, og krydr med salt og peber. 
 
Læg
kartoflerne i et jævnt lag over okseragouten. 
Skru
ovnen op til 225 °C, og bag i ca. 20 min., til kartoflerne er møre og gyldne på
overfladen. 
 
Server
retten direkte fra fadet evt. med en grøn salat til. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin