Logo

Auberginer med kødsauce og tomatsalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Auberginer med kødsauce og tomatsalat


En god kødsauce tager lidt tid at lave, men det er arbejdet værd. Lav gerne en stor portion, så du kan lægge i fryseren til pizza, pasta og lasagne.

Desserten kan være friske Jordbær med vaniljeflødeskum og marengs.

Arbejdstid: 40 min. Stege/koge/bagetid: 1 time. Kødsaucen er fryse-egnet. 4 personer

 

# Ingredienser til Auberginer med kødsauce og tomatsalat:

2 auberginer

2 løg

2-3 fed hvidløg

500 g hakket oksekød

1 spsk olie

2 dåser hakkede tomater

1 spsk friskhakket merian eller 1 tsk tørret

1 spsk friskhakket timian eller 1 tsk tørret

salt og friskkværnet peber

100 g revet ost

 

Tomatsalat:

500 g cherrytomater

1 grønt salathoved

2-3 spsk pesto eller olie/eddikedressing

2 spsk fintklippet purløg

 

Tilbehør: brød

*

Sådan laves Auberginer med kødsauce og tomatsalat:

Skær stilken af auberginerne og skær dem over på langs.

Lav et snit 1 cm fra kanten hele vejen rundt.

Tag frugtkødet ud med en ske og hak det.

Pil løg og hvidløg og hak dem fint.

 

Brun kødet i olie i en varm, tykbundet gryde.

Tilsæt auberginekød, løg og hvidløg og steg under omrøring 3-5 min.

Tilsæt tomater, merian og timian og lad saucen simre under låg i ca. 30 min.

Smag til med salt og peber og tilsæt evt. lidt vand, hvis saucen er kogt tør.

 

Læg aubergineskallerne i et ovnfast fad og krydr dem indvendigt med salt.

Fyld dem med kødsauce og dæk fadet med alufolie.

Sæt fadet i ovnen ved 200 °C i ca. 40 min, til auberginerne er møre.

Fjern alufolien, drys med revet ost og bag få min, til osten er smeltet.

 

Salat: Skyl tomater og salatblade og tør dem.

Skær tomaterne i halve.

Anret tomater og salatblade med pesto eller vend dem med dressing.

Drys med purløg.

 

Server de fyldte auberginer med tomatsalaten og brød.


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 369 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Farserede peberfrugterPeberfugter udvikler den skønneste søde smag, når de bliver bagt. Skær peberfrugterne...
• Farstærter med salatMed spændende krydderier og lidt dej kan en portion hakket kød række til mange personer....
• Pitabrød med kødsauce og grøntOpskriften er en dagen-derpå-ret. Brug resterne af kødsaucen som fyld i pita sammen med...
• Hvid chokoladeis med pandegrillet ananasEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os