Logo

Boller i karry med grønt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Boller i karry med grønt

 

Boller i karry kan varieres på utallige måder. En moderne version indeholder grønsager til at give friskhed og sprødhed. Vi koger saucen med løg og æble, der både giver smag og jævner saucen. Vil du have endnu flere grønsager i retten, kan du komme rodfrugtterninger i saucen, når bollerne er formet.

4 personer. Arbejdstid: 45 min. Koge-/stegetid: 40 min.

 

#

Æblekarrysauce:

1 æble

1 løg

1 gulerod

25 g smør

3-4 tsk karry

4 spsk hvedemel

1 liter vand (eller hønse- eller grønsagsbouillon)

salt og peber

 

Fars:

1 løg

500 g hakket svinekød

1 tsk salt

1 æg

1 dl havregryn

1 dl mælk

 

Sprødt drys:

1 gulerod

3 forårsløg

1 rødt æble

 

Tilbehør: kogte ris

*

 

BEGYND med saucen: Skær æble, løg og gulerod i små terninger.

Svits dem i smørret i en stor gryde.

Tilsæt karry og mel, og svits med et øjeblik.

Tilsæt vand lidt efter lidt, og lad saucen koge under låg ved jævn varme i 10-15 min.

 

SÆT risene over at koge efter pakkens anvisning.

 

Fars: Hak løget fint.

Rør kødet sejt først med salt og derefter med æg.

Rør havregryn og løgene i farsen, og spæd med mælk, til farsen har en god og sammenhængende konsistens.

Lad evt. farsen trække i 15-30 min.

 

BLEND saucen med en stavblender.

Smag til med salt og peber, og lad saucen småkoge.

 

FORM farsen til boller med en spiseske, og kom dem direkte i saucen.

Læg låg på gryden, når alle bollerne er formet, og lad sauce og boller simre ved svag varme i 15 min.

Rør indimellem forsigtigt i saucen.

 

Sprødt drys: Skær guleroden i bittesmå terninger.

Skær forårsløgene i skiver og skær æblet i stave.

Bland gulerod, løg og æble, og server i en skål ved siden af boller i karry og kogte ris.

Drys det friske grønt over hver portion inde ved bordet.


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 240 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kålpølser En herlig rustik bonderet. Kålpølser hedder kålpølser fordi de passer godt til...
• Forloren hare - den klassiskeForloren hare er en gammel, klassisk dansk hverdagsret, som både børn og voksne kan lide....
• Kåldolmere med agurkesalatFarsen er krydret på kinesisk vis, og kåldolmerne er bagt i ovnen med sojasauce, sesamolie...
• Creme brûlée-tærte med lakridsEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os