Logo

Brisselstuvning med champignon

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Brisler kan laves på flere måder så som stegning, eller de kan som i denne opskrift stuves med champignon. Lækker mad en hverdagsaften til hele familien.

300 g brisler
1 spsk citronsaft
250 g champignoner
15 g smør
2 spsk hvedemel
2-3 dl bouillon
1 dl fløde 13 %
100 g kogt skinke
citronsaft
salt, peber

*
 
Vand brislerne ud i en stor skål i svagt rindende vand 10-15 minutter.
Gnid brislerne fri for blodrester.
Kom brislerne i en gryde og dæk dem med koldt vand tilsat salt og
citronsaft.
Kog brislerne ved svag varme under låg 10-15 minutter.
Tag brislerne op og fjern sener og hinder.
Læg dem i et let pres, fx. mellem to skærebrætter til de føles faste.
Skær brislerne i terninger.
Rens svampene og skær dem i skiver
Svits dem 4-5 minutter i smørret.
Drys melet i og rør.
Spæd med bouillon og lad stuvningen koge 3-4 minutter.
Tilsæt fløde og kog til saucen er jævn.
Skær skinken i strimler.
Bland brisselterningerne og skinken i.
Varm stuvningen igennem og smag til med citronsaft, salt og peber.
 
Tips: Skinken kan udelades, brug i stedet 400 g brisler.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 743 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Bacalao – Klipfisk i fadBacalao betyder på spansk egentlig blot klipfisk, men bruges også om retten her, hvor...
• Lammekoteletter med kartofler og ostedrysEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Braiseret lammeskank med strimler af grønsagerPrøv lammeskank braiseret som aftensmad for hele familien. Lammeskank er let at lave og...
• Ananas bagt med vaniljeAnanas bagt med vanilje er en dejlig opskift på en lækker dessert. Karamellen giver...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!