Logo

Brisselstuvning med champignon

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Brisler kan laves på flere måder så som stegning, eller de kan som i denne opskrift stuves med champignon. Lækker mad en hverdagsaften til hele familien.

300 g brisler
1 spsk citronsaft
250 g champignoner
15 g smør
2 spsk hvedemel
2-3 dl bouillon
1 dl fløde 13 %
100 g kogt skinke
citronsaft
salt, peber

*
 
Vand brislerne ud i en stor skål i svagt rindende vand 10-15 minutter.
Gnid brislerne fri for blodrester.
Kom brislerne i en gryde og dæk dem med koldt vand tilsat salt og
citronsaft.
Kog brislerne ved svag varme under låg 10-15 minutter.
Tag brislerne op og fjern sener og hinder.
Læg dem i et let pres, fx. mellem to skærebrætter til de føles faste.
Skær brislerne i terninger.
Rens svampene og skær dem i skiver
Svits dem 4-5 minutter i smørret.
Drys melet i og rør.
Spæd med bouillon og lad stuvningen koge 3-4 minutter.
Tilsæt fløde og kog til saucen er jævn.
Skær skinken i strimler.
Bland brisselterningerne og skinken i.
Varm stuvningen igennem og smag til med citronsaft, salt og peber.
 
Tips: Skinken kan udelades, brug i stedet 400 g brisler.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 474 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Svinebov med abrikoserEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Kogt bov med karrysauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Tunfisk med sesamEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Vandbakkelser med vanilleis, chantillycreme og friske bærEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os