Logo

Brunkål med kålpølse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Brunkål med kålpølse

 

Kålen behøver ikke at være kogt i timevis, men må gerne være både sprød og lidt sød, som brunkål skal være. Kålpølser indeholder slet ikke kål, men navnet kommer af, at man skulle have ekstra gode pøl­ser til julens Krøstekål eller grønlangkål.

4 personer. Arbejdstid: 20 min. Kogetid. ca. 1 time. Fryseegnet

 

#

4-8 kålpølser

1 lille hvidkålshoved (800 g)

4 spsk sukker

1 spsk groft salt

friskkværnet peber

 

Tilbehør:

kogte kartofler

sennep

persille

*

 

Fjern evt. grove yderblade fra kålen.

Skær først ca. 5 cm af toppen og placer kålhovedet med skærefladen nedad.

Skær så kålen i 4 stykker uden om stokken.

Skær stokken fra og smid væk.

Del stykkerne i ca. 4 cm brede stykker, før de snittes i mellemstore stykker.

 

Smelt sukker til gylden karamel i en stor tykbundet gryde pas på, at det ikke branker!

Tilsæt den snittede kål, og rør godt rundt i nogle min.

Tilsæt 2 dl vand, salt og peber, og lad kålen simre i 45 min. under låg.

 

Læg pølserne ned i kålen, og lad den koge videre i 15 min., til pølserne er gennemvarme.

Server med kogte kartofler, sennep og hakket persille.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 2.240 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?