Logo

Brunkål med kålpølse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Brunkål med kålpølse

 

Kålen behøver ikke at være kogt i timevis, men må gerne være både sprød og lidt sød, som brunkål skal være. Kålpølser indeholder slet ikke kål, men navnet kommer af, at man skulle have ekstra gode pøl­ser til julens Krøstekål eller grønlangkål.

4 personer. Arbejdstid: 20 min. Kogetid. ca. 1 time. Fryseegnet

 

#

4-8 kålpølser

1 lille hvidkålshoved (800 g)

4 spsk sukker

1 spsk groft salt

friskkværnet peber

 

Tilbehør:

kogte kartofler

sennep

persille

*

 

Fjern evt. grove yderblade fra kålen.

Skær først ca. 5 cm af toppen og placer kålhovedet med skærefladen nedad.

Skær så kålen i 4 stykker uden om stokken.

Skær stokken fra og smid væk.

Del stykkerne i ca. 4 cm brede stykker, før de snittes i mellemstore stykker.

 

Smelt sukker til gylden karamel i en stor tykbundet gryde pas på, at det ikke branker!

Tilsæt den snittede kål, og rør godt rundt i nogle min.

Tilsæt 2 dl vand, salt og peber, og lad kålen simre i 45 min. under låg.

 

Læg pølserne ned i kålen, og lad den koge videre i 15 min., til pølserne er gennemvarme.

Server med kogte kartofler, sennep og hakket persille.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.037 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• HotdogsDen hjemlige pølse-grill med uendelige muligheder, ja selv ost kan bruges ...
• Pølse på kinesiskLad din kogekunst inspirere af det kinesiske køkken. Læg pølse i marinade og wok den...
• Svensk pølseretHurtig aftensmad på under 20 minutter. Jo, det kan sagtens lade sig gøre. Du får her...
• Husets chokomousseEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!