Logo

Calzone med mozzarella og basilikum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Calzone med mozzarella og basilikum

 

En calzone er en slags 'indbagt' pizza, der fyldes med skinke, pepperoni, salami, mozzarella, eller ricotta. En calzone stammer oprindeligt fra området omkring Napoli.

Her er Calzone med mozzarella og basilikum til 4 personer

 

#

Pizzadej:
25 g gær
2,5 dl vand
400 g hvedemel
1 tsk salt.

 

Fyld:
2 store modne tomater skåret i skiver
1 bøffelmozzarella i skiver
1 bdt basilikum
salt og friskkværnet peber

*

 

Sådan laver du calzone med mozzarella og basilikum:

Rør gæren ud i lunken vand, rør derefter hvedemel og salt i.

Ælt dejen godt igennem og stil til hævning i 2 timer.

Derefter deles dejen i fire klumper, der hver rulles ud til en rund tynd pizza.

På den ene halvdel af pizzaen fordeles først tomatskiver, herpå mozzarella og sidst basilikum.

Fold den anden dej-halvdel ind over fyldet, pres kanterne sammen og læg pizzaerne på bagepapir på bageplader.

Bag straks i ovnen ved 225 °C i 25-30 minutter og servér straks med en grøn salat.

 

Tips: Har du en rest skinke eller god spegepølse kan du sagtens bruge det som fyld i din calzone også.

 


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 677 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?