Logo

Farserede kyllingelår

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Farserede kyllingelår

 

Vi har udbenet hele kyllingelår og fyldt dem med en god fars, der både strækker kødet og holder det saftigt. Sæt dit eget præg på retten ved at krydre farsen med dine yndlingskrydderier eller krydderurter.

4 personer. Arbejdstid: ca. 45 min. Hviletid: 30 min. Stegetid: 50-60 min.

#

4 hele kyllingelår

salt og friskkværnet peber

2 spsk olie

 

Fars:

400 g hakket kalve- og svinekød

2 tsk. groft salt

1 æg

3 spsk rasp

1½-2 dl mælk

½ løg eller 2-3 skalotteløg

friskkværnet peber

 

Grøn dip:

½ liter cremefraiche 18%

2 spsk. sennep

2 fed hvidløg

1 bundt bredbladet persille

 

Tilbehør:

1 stor fennikel eller 6-8 stilke bladselleri

1 spsk olie

2 tsk hvidvinseddike

3-4 spsk soltørrede tomater

citronbåde

brød eller kartofler

bredbladet persille

*

Rør det hakkede kød sejt med salt.

Rør æg, rasp og derefter gradvist mælk i.

Rør farsen smidig, og tilsæt finthakket løg og friskkværnet peber.

Stil farsen i køleskab i ca. 30 min.

 

Læg kyllingelårene på et skærebræt med skindsiden nedad.

Lavet snit ned til benet, og skær de 2 ben fri uden at skære igennem skindet.

Læg kødstykkerne fladt, og krydr med salt og peber.

 

Juster evt. farsens konsistens med mere rasp eller mere mælk.

Fordel farsen på de udbenede kyllingelår.

Rul sammen, og bind snor omkring rullerne.

Læg dem i et ovnfast fad med bage papir i bunden, og pensl dem med olie.

 

Sæt fadet i ovnen ved 175 °C i ca. 50 min.

Farsen skal være gennemstegt (80 °C målt med stegetermometer).

 

Rør cremefraiche med sennep, knust hvidløg og hakket persille, og smag til med salt og peber.

Skær fennikel eller bladselleri i små stykker, og steg dem på en middelvarm pande med olie i ca. 5 min.

Tilsæt eddike og hakkede, soltørrede tomater.

Smag til med salt og peber.

Skær de farserede kyllingelår i skiver, og server med dip, grønsager, citronbåde og brød eller kartofler. Pynt med persille.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 192 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Karrykylling og æblekage med kanel-isKylling med karry er en indisk klassiker, der her serveres med en frisk appelsinsalat. Det...
• Stegte kyllingelår med nye kartofler og rustik ratatouilleMariner kyllingelårene dagen i forvejen, og på selve dagen steger du både kød, kartofler...
• kylling og jordbær MarieEn kylling stegt med krydderurter og en kage med skønne danske jordbær er perfekt...
• Æbler bagt med kanelKanel er noget mange forbinder med juletiden. Her er kanel brugt sammen med æbler, der...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os