Logo

Fjordørred, gravad med basilikum og tomatkompot og polenta

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fjordørred er det samme som en havørred. Dog bliver fjordørrederne i selve fjorden og ikke svømmer mod havet. Fisken serveres med tomatkompot og polenta, som er en slags tyk majsgrød.

 

4 Personer

Fjordørred:
500 g saltvands ørredfilet
1 dl kinesisk soya
1 spsk honning
1 spsk hakket frisk basilikum
1 tsk knust sort peber fra kværn

Tomatkompot:
4 tomater
1 rød peberfrugt
1 skalotteløg
½ dl olivenolie
1 spsk limesaft
1 spsk sukker
salt/peber

Polenta:
50 g polenta (grov majsmel)
2 ½ dl hønsebouillon (terning + vand)
salt/peber
1 ½ dl olivenolie

Fjordørred:
Soya og honning koges ind til det halve, afkøles.
Ørredfileten smøres ind i siruppen, drysses med den hakkede basilikum samt peber.
Ørredfileten marineres 24-36 timer.

Kompot:
Tomaterne dyppes i kogende vand og afkøles i isvand. Skindet pilles af, tomaterne skæres groft. Peberfrugten skæres i fine tern. Løget pilles og hakkes fint. Alt blandes med olie, limesaft og sukker, koges langsomt under låg til en jævn masse, ( hvis den skiller tilsættes lidt væske og den vil samle sig igen) smages til og afkøles.

Polenta:
Hønsebouillon koges op og Polentaen drysses i under omrøring.
Koges til en jævn grød, smages til og hældes ud på et stykke smurt bagepapir i et 1-2 cm tykt lag, afkøles.
Den kolde Polenta skæres eller stikkes ud i fire stykker, som steges gyldne i olivenolie.

Anretning:
Ørred i tynde skiver, anrettes med tomatkompot og ristet Polenta omkring.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.456 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1119127-05-2017 11:45:55 jean-louis Hayoun
parfait

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her