Logo

Frikadeller med hjemmelavet kartoffelsalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Frikadeller med hjemmelavet kartoffelsalat


Disse frikadeller med hjemmelavet kartoffelsalat er totalt retrolækkert også på en varm dag.

2 personer. Er du alene så halver portionen.  Arbejdstid: 0-15 min. Samlet tid: 30 min.

 

# Ingredienser

Frikadeller:

300 g hakket svinekød eller svine- og kalvekød

1-2 løg, hakket

1 æg

1 dl havregryn

1 dl vand, mælk eller fx mørk øl

½ tsk salt

¼ tsk peber

1 spsk olie

 

Kartoffelsalat:

400 g kolde, kogte kartofler

½ rødløg

2 dl fromage frais, skyr eller anden fast surmælksprodukt

1 citroner

50 g optøede, frosne ærter

salt og peber

*

Kog kartoflerne og lad dem afkøle

Skær kartoflerne i passende stykker

Pil løget og skær det i tynde både eller tern

Smag surmælksproduktet til med citronsaft, salt og peber

Vend kartofler, løg og ærter i dressingen

Tilsæt evt. skyllet, grofthakket persille. Smag til

 

Pil løg til farsen. Riv eller hak det fint

Bland kødet med alle ingredienserne på nær olien, som skal bruges til stegning.

Rør farsen til den er sammenhængende og kan formes til frikadeller med en spiseske.

Lad olien blive varm på en stor pande ved god varme.

Olien skal være så varm, at ”det siger lyde”, når de første frikadeller kommes på panden.

Brun dem 2 minutter på hver side, skru ned til middel varme og steg dem ca. 4 minutter på hver side.

De skal være brune og gennemstegte.

Skær fx én over og check, om den er gennemstegt

 

Tips: I stedet for ærter kan kartoffelsalaten tilsættes radiser, rå eller let kogt blomkål eller broccoli. Vælg efter lyst og årstid. Det er kun fantasien, der sætter grænser. En rest kold kartoffelsalat kan også bruges i madpakken næste dag.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 279 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• SpidskålsbollerKåldolmere på sommervis: Rør farsen med frisk dild og pak den ind i de smukke...
• Gæstemad med hakket kødinvitér venner og familie til en festlig middag med hakket kød og lækkert tilbehør. Her er...
• Frikadeller med stuvet hvidkålNår kålen stuves med kålvandet, kaldes det letstuvet i modsætning til, når der anvendes...
• Solbærkage med sprød topEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os