Logo

Fyldte kartofler med rosenkålssalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Fyldte kartofler med rosenkålssalat

 

De fyldte kartafler smager skønt friskbagte med en god salat til, men de er næsten endnu bedre kolde dagen efter, som pålæg på rugbrød.

4 personer. Arbejdstid: 40 min. Bagetid: 45 min.

 

Fyldte kartofler:

4 store bagekartofler

1 stort løg

2 spsk olie

2 fed hvidløg

100 g flødeost

1 bundt persille

evt. 5 stilke timian (eller 1 tsk tørret)

 

Rosenkålssalat:

400 g rosenkål

50 g hasselnødder

3 spsk olie

3 spsk æbleeddike

50 g tørrede tranebær

salt og peber

*

 

Fyldte kartofler: Skrub kartoflerne grundigt, og skær toppen (ca ¼) af.

Skrab det inderste af kartoflerne ud med en teske, så skallen er ca. ½ cm tyk hele vejen rundt og i bunden.

 

HAK kartoffeltop og -fyld groft.

Hak løget, og svits det i olie på en pande.

Tilsæt de hakkede kartofler, og svits dem med i ca. 5 min.

 

TAG panden af blusset, og tilsæt finthakket hvidløg, flødeost, hakket persille, timianblade, salt og peber.

Kom fyldet i kartoflerne, og top det godt op.

 

BAG kartoflerne i ca. 40 min. ved 200 °C, til overfladen er gyldenbrun og kartoflerne møre.

 

Rosenkålssalat:

Fjern evt. grimme yderblade fra rosenkålen, og skær bunden af.

Træk bladene af kålen.

Hak hasselnødderne groft.

Bland olie og eddike, og vend kålblade, hasselnødder og tranebær grundigt med dressingen.

Smag til med salt og peber, og server rosenkålssalaten til de bagte kartofler.

 

TIPS: Hvis der bliver fyld til overs, kan du bage det i et lille ovnfast fad ved siden af kartoflerne.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 224 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Rugbrød anno 1860Godt gammeldags rugbrød. Bag dit eget historiske rugbrød helt fra bunden. Du vil nyde...
• BrødsuppeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Rugbrød anno 1860Godt gammeldags rugbrød. Bag dit eget historiske rugbrød helt fra bunden. Du vil nyde...
• Frugtsalat med råcreme 2Friske frugter i sukkerlage med råcreme er altid populært. Varier frugten efter sæson og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os