Logo

Gratineret hakkebøf med timian

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gratineret hakkebøf med timian 


Vælg de bedste gratinerede hakkebøf opskrifter på madABC.dk – vi elsker at lave mad og nyde det!


# Ingredienser

750 g hakket oksekød

1 stort løg

1 ds hakkede tomater

4 tykke skiver mild ost, fx fed Havarti

smør

timian

salt og peber

 

* Tilberedning

Del oksekødet og form på traditionel vis 6 pæne hakkebøffer.

Snit rigeligt med løg groft og steg dem gyldne og bløde i noget af smørret.

Drys bøfferne med salt og peber og brun dem (de må ikke gennemsteges) i resten af smørret på den godt varme pande.

 

Anbring dem i et ildfast fad og fordel de bløde løg på dem og hæld dåsetomaterne og saften ud mellem dem.

Drys tomaterne med timian og anbring en skive ost oven på hver bøf.

Sæt derefter fadet ind i ovnen fx ved 200 °C og lad retten simre færdig, mens osten smelter.

 

Servér bøfferne med råstegte kartofler (jeg kunne ikke drømme om at servere noget så kedeligt som kogte kartofler på denne årstid).

 

Skræl kartoflerne, skær dem i ikke for tynde skiver (kassér de runde endeskiver), skyl dem grundigt og tør dem af i et viskestykke.

Steg dem gyldne i lidt smør på panden og læg mærke til, at de ikke klæber fast til hinanden, når de først er skyllet og tørret af.

 

Færdiggørelsen i ovnen medfører, at der ikke bagefter er nogle, som ikke er blevet ordentligt gennemstegt.

 


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 371 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?