Logo

Grillspid med hvidløgsmayonnaise

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillspid med hvidløgsmayonnaise

 

Tre slags spid med oksekød, fjerkræ og rejer nemt og lækkert. En hjemmerørt aîoli (hvidløgsmayonnaise) sætter prikken over i'et.

4 personer. Arbejdstid: 30 min. (+ tid til optænding af grill). Stegetid: ca. 10 min.

 

#

200 g okseinderlår

200 g kalkun- eller kyllingebryst

10 stk. tigerrejer

1 håndfuld bredbladet persille

½ bundt purløg

1 stor håndfuld frisk basilikum

 

Hvidløgsmayonnaise:

2 æggeblommer (evt. pasteuriserede)

1½ dl mild olie

2-3 spsk piskefløde

2-3 fed hvidløg

salt og friskkværnet peber

 

Tilbehør:

italiensk brød eller ovnstegte kartofler

*

 

TÆND grillen mindst ½ time før brug.

Overfladen på grillkullene skal være grå, og alle flammerne væk, før man kan grille.

 

RØR mayonnaisen, mens grillen bliver varm:

Pisk æggeblommerne godt sammen, og tilsæt olien dråbevist.

Når den begynder at blive tyk, tilsættes fløde.

Smag til med knust hvidløg, salt og peber.

 

DUP kødet tørt med køkkenrulle.

Skær kødet i stykker på ca. 4 3cm

 

SÆT hver slags kød og rejer på hvert deres spid.

 

PENSL grillristen og spiddene med olie, lige før kødet lægges på grillen.

Grill ved høj varme til rejer og kød er brunet på alle sider.

 

TAG rejerne af varmen, og læg dem på et fad.

Ryk risten op, og steg kødspiddene videre i 4-5 min.

 

LÆG spiddene med kød på fadet med rejespid, og drys med hakket persille, purløg og basilikum.

 

SERVER med hvidløgsmayonnaise og brød.

 


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.418 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?







Effektiv reklame - klik her