Logo

Grillspid med hvidløgsmayonnaise

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Grillspid med hvidløgsmayonnaise

 

Tre slags spid med oksekød, fjerkræ og rejer nemt og lækkert. En hjemmerørt aîoli (hvidløgsmayonnaise) sætter prikken over i'et.

4 personer. Arbejdstid: 30 min. (+ tid til optænding af grill). Stegetid: ca. 10 min.

 

#

200 g okseinderlår

200 g kalkun- eller kyllingebryst

10 stk. tigerrejer

1 håndfuld bredbladet persille

½ bundt purløg

1 stor håndfuld frisk basilikum

 

Hvidløgsmayonnaise:

2 æggeblommer (evt. pasteuriserede)

1½ dl mild olie

2-3 spsk piskefløde

2-3 fed hvidløg

salt og friskkværnet peber

 

Tilbehør:

italiensk brød eller ovnstegte kartofler

*

 

TÆND grillen mindst ½ time før brug.

Overfladen på grillkullene skal være grå, og alle flammerne væk, før man kan grille.

 

RØR mayonnaisen, mens grillen bliver varm:

Pisk æggeblommerne godt sammen, og tilsæt olien dråbevist.

Når den begynder at blive tyk, tilsættes fløde.

Smag til med knust hvidløg, salt og peber.

 

DUP kødet tørt med køkkenrulle.

Skær kødet i stykker på ca. 4 3cm

 

SÆT hver slags kød og rejer på hvert deres spid.

 

PENSL grillristen og spiddene med olie, lige før kødet lægges på grillen.

Grill ved høj varme til rejer og kød er brunet på alle sider.

 

TAG rejerne af varmen, og læg dem på et fad.

Ryk risten op, og steg kødspiddene videre i 4-5 min.

 

LÆG spiddene med kød på fadet med rejespid, og drys med hakket persille, purløg og basilikum.

 

SERVER med hvidløgsmayonnaise og brød.

 


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 245 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Fynsk gullaschDen hurtige og lette gullasch med kartoffelmos
• Bøf i grøn karry og ovnbagt frugt med honningskyrGode bøffer får her et asiatisk twist med grøn karry og kokosmælk. Desserten er frisk...
• Enchilada med chilisauce og majskolberEn enchilada er en mexicansk majspandekage rullet om et fyld af kødfars eller ost. Du kan...
• HindbærsorbetmousseEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os