Logo

Helstegt kylling med råkostsalater

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Helstegt kylling med råkostsalater

 

To meget forskellige råkostsalater er lækkert tilbehør til en saftig helstegt kylling - både sundt og meget lækkert. Det er lige noget for dig.

4 personer. Arbejdstid: 25 min. Stegetid: 1 time.

 

#

1 frisk kylling eller hane

1 stort bundt persille

friskkværnet peber

1 spsk sojasauce

 

Gulerodssalat:

500 g gulerødder

2 appelsiner

50-75 g rosiner

 

Fennikelsalat:

2-3 spsk solsikkekerner

1 tsk sojasauce

2 fennikler

3 spsk citronsaft

 

Tilbehør:

brød eller kartofler

*

 

Skyl persillen, og fjern stilkene.

Fyld persillen i kyllingen, og luk med kødnåle.

Læg kyllingen i et ovnfast fad, krydr med peber og pensl med halvdelen af sojasaucen.

Sæt fadet i ovnen ved 175 °C i ca. 20 min.

Pensl med resten af sojasaucen, og steg videre, til kyllingen er gennemstegt ca. 40 min.

Stik i låret med en kød nål.

Er saften klar og ikke rød, er kødet gennemstegt.

Lad kyllingen hvile i 15 min., før den skæres ud.

 

Skræl gulerødderne, og riv dem groft.

Skær skrællen af appelsinerne, og skær frugtkødet i små stykker.

Bland gulerødder med rosiner og appelsin.

 

Rist solsikkekernerne gyldne på en tør pande, tilsæt sojasauce, og tag straks panden fra varmen.

Afkøl.

Rens fennikelknoldene, og snit dem meget fint evt. på et mandolinjern.

Bland fennikel med citronsaft, og drys med solsikkekernerne.

 

Server den stegte kylling med de to råkostsalater og brød eller kartofler.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 334 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Stegte kyllingelår med spidskålssalat og rabarberkompotPersillestegt kylling er en klassiker. Her har vi brugt nogle saftige lår til retten i...
• Nudelsuppe med kyllingLav en suppe med masser af fyld, og nyd den
• Farserede kyllingelårVi har udbenet hele kyllingelår og fyldt dem med en god fars, der både strækker kødet og...
• Risbudding, varmEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os