Logo

Kalkunret med timian og løse ris

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kalkunret med timian og løse ris

500 g kalkunkød fx kalkunbryst
25 g smør
3 dl vand
1 grønsagsbouillonterning
6 gulerødder i skrå skiver (ca. 250 g)
3 porrer i skrå skiver (ca. 350 g)
1 tsk tørret timian
1 ½ dl piskefløde
¾ dl koldt vand
3 spsk hvedemel (ca. 30 g)
¾ tsk groft salt
friskkværnet peber
Tilbehør: løse ris


Skær kalkunkødet i tynde strimler (ca. 1 x 5 cm).

Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt kødet og svits det ved kraftig varme i ca. 2 min.

Kom vand, bouillonterning, grønsager, timian og piskefløde ved.

Bring retten i kog, skru ned og kog ved svag varme og under låg i ca. 3 min.
Kom først vand og derefter hvedemel i en melryster.

Sæt låget på, hold godt fast om låg og bund og ryst blandingen grundigt sammen.

Hæld jævningen i den kogende ret i en tynd stråle, mens der røres rundt.

Kog retten i ca. 5 min. for at give den rigtige konsistens og smag.

Jævningen kan også røres sammen.

Kom melet i en lille skål og rør ½ dl vand i.

Rør til blandingen er uden klumper.

Tilsæt resten af vandet lidt efter lidt under omrøring. Smag til med salt og peber.

Tips: Majsstivelse eller smørbolle: Kalkunretten kan også jævnes med 1 portion majsstivelse eller 1 portion smørbolle. Piskefløden kan erstattes af 150 g flødeost naturel i mindre stykker. Kom osten i og rør godt igennem, inden jævningen tilsættes. Karoline's GrundSauce med mælk: Bruger man GrundSauce i kalkunretten, udelades vand, piskefløde, bouillonterning og jævning. Hæld ½ liter GrundSauce i kalkunretten, bring den i kog under omrøring. Kog ved svag varme og under låg i ca. 8 min. Rør af og til. Og husk til sidst at smage til med salt og peber.

Porrer og gulerødder kan erstattes af frisk blomkål i små buketter og frosne haricots verts (fine grønne bønner) i mindre stykker (skal ikke optøs først).
Ikke fryseegnet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.664 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her