Logo

Kalv i dild med røsti

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kalv i dild med røsti

 

Dillkøtt kalder de retten i Sverige og det er en god opfindelse. Nyd gerne med dampede grønsager som spidskål, ærter eller gulerødder.

Arbejdstid: 45 min. Stege/kogetid: co. 30 min. Fryseegnet. 3-4 personer

 

#

2 skalotteløg

1 bundt dild

500 g skært kalvekød

50 g smør

2 dl hvidvin

250 g cremefraiche 38%

salt og friskkværnet hvid peber

 

Kartoffel-røsti:

4 store kogte kartofler

1 lille løg

salt og peber

100 g smør

*

 

PIL og hak skalotteløgene, skyl og tør dilden, og snit den fint.

 

SKÆR kødet i tynde strimler.

Steg dem lysebrune i smørret sammen med skalotteløgene.

 

GIV hvidvinen et opkog, og hæld den varm over kødet.

Tilsæt cremefraiche, og lad retten simre under låg i ca. 25 min. ved svag varme.

 

RIV kartoflerne på den grove side af et rivejern.

Pil løget, og hak det fint.

Bland kartofler, løg, salt og peber.

 

SMELT halvdelen af smørret på en pande, og tilsæt kartoffelblandingen.

Pres det sammen med en paletkniv, og lad kartoffelmassen blive lysebrun og sprød på undersiden.

Vend kartoffelkagen ved hjælp af et grydelåg, tilsæt resten af smørret, og steg den anden side gylden.

 

SMAG saucen til med salt og peber, og tilsæt dild.

Server med røstien skåret i trekanter.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.478 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad er vigtigst efter valget?





Effektiv reklame - klik her