Logo

Kalv i dild som det serveres på Sifnos

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

På den græske ø Sifnos kan man få denne udgave af kalv i dild, hvor kødet er braiseret. Den serveres på ægte græsk vis efter 2-3 grønsagsretter og i små portioner blot med lidt brød. Denne portion rækker således til 8 personer.


2 store bundter dild
1 kg kalvekød, f.eks cuvette, i 8 store stykker
1 grofthakket løg
4 fed knust hvidløg
2 spsk olivenolie
Vand/citronsaft/vin
Lidt mel


Tænd ovnen på 200°C.

Pluk dilden så man har stilke og blade hver for sig.

Drys kødet med lidt mel, men ryst det overskydende af.

Brun kødet i olivenolie.

Tag kødet op.

Sauter hvidløg og løg i nogle minutter og kom kødet tilbage i gryden.

Drys med salt og kværn masser af peber over og tilsæt en smule vin eller vand, lidt citronsaft, samt alle stilkene fra dilden.

Kom hele molevitten i et ildfast fad med låg (eller brug folie) og sæt det i ovnen, til kødet er mørt.

Det kan tage ca. 1 ½ time.
Drys kødet med masser af hakket dild og server med nogle gode asparges- eller siglinde-kartofler.


Grønsager pr person: Ca. 50 g

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.106 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Cremet pastagratinEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Oksekød med appelsinsmagEn herlig kombination af smag, farve og konsistens - prøv denne enkle, lækre wokgryde en...
• Laks teriyaki 2Enkelt og lækkert! Ved hjælp af frosne grønsager er det muligt at fremtrylle denne fine...
• Jordbærparfait - diabetikerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!