Logo

Kalv i dild som det serveres på Sifnos

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

På den græske ø Sifnos kan man få denne udgave af kalv i dild, hvor kødet er braiseret. Den serveres på ægte græsk vis efter 2-3 grønsagsretter og i små portioner blot med lidt brød. Denne portion rækker således til 8 personer.


2 store bundter dild
1 kg kalvekød, f.eks cuvette, i 8 store stykker
1 grofthakket løg
4 fed knust hvidløg
2 spsk olivenolie
Vand/citronsaft/vin
Lidt mel


Tænd ovnen på 200°C.

Pluk dilden så man har stilke og blade hver for sig.

Drys kødet med lidt mel, men ryst det overskydende af.

Brun kødet i olivenolie.

Tag kødet op.

Sauter hvidløg og løg i nogle minutter og kom kødet tilbage i gryden.

Drys med salt og kværn masser af peber over og tilsæt en smule vin eller vand, lidt citronsaft, samt alle stilkene fra dilden.

Kom hele molevitten i et ildfast fad med låg (eller brug folie) og sæt det i ovnen, til kødet er mørt.

Det kan tage ca. 1 ½ time.
Drys kødet med masser af hakket dild og server med nogle gode asparges- eller siglinde-kartofler.


Grønsager pr person: Ca. 50 g

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.697 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Om tørklædeforbud i skoler?



Effektiv reklame - klik her