Logo

Bondegryde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bondegryde

 

Bondegryden er solid mad med store stykker af kartofler og gulerødder. Drys med kryddergrønt.

Til 4 personer Tilberedningstid: 30 minutter

#

10 nye eller 5-6 gamle kartofler

5 dl suppe eller bouillon af terning

10 skalotteløg

3 gulerødder

3 porrer

200-300 g kogt oksekød

salt og peber fra kværn

basilikum, frisk eller tørret

*

1. Nye kartofler skal skrabes; gamle skrælles.

Kom dem i en stor gryde med suppe/bouillon og bring det i kog (der skal IKKE salt i).

2. Pil løgene og læg dem ned til kartoflerne.

Skrab gulerødderne og skær dem i tykke stykker, der kommes i gryden.

3. Skyl porrerne grundigt og skær dem i tykke ringe.

Kog dem sammen med resten af grønsagerne, til alt er mørt.

4. Skær kødet i tykke terninger, der varmes i gryden.

5. Smag retten til med salt og peber og basilikum.

Smagen skal være ret krydret.

Serveres i dybe tallerkener med groft brød til.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 933 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her