Logo

Kalvekødsruller, fyldte + Flødebolle-is

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Farseret kød kan alle lide - disse farsfyldte kalvekødsruller er derfor en sikker succes. Flødebolle-is: Her kan de voksne give efter for deres hemmelige hang til flødeboller og vaffelbunden ...

 

Kalvekødsruller, fyldte

Farseret kød kan alle lide - disse farsfyldte kalvekødsruller er derfor en sikker succes. Til 2 portioner: Tilberedning: 35 min.

3 tynde kalveschnitzler (a ca. 100 g)

salt og peber

1 bundt persille

100 g svinefars (gerne af den fede slags)

2 spsk kvark med friske krydderurter

1 spsk mælk

1 æggeblomme

1 løg

2 spsk olie

2 dl kalvefond

8 spsk piskefløde

½ spsk saucejævning til lys sauce

*

A. Kalveschnitzlerne halveres på tværs. Kødstykkerne kommes et efter et i en frysepose, hvor de bankes flade med en tung pande eller gryde.

Kødet saltes og pebres.

Persillen nippes af stilkene og hakkes fint. af det æltes sammen med hakkekødet, æggeblommen og kvark med friske krydderurter, der forinden røres blødt med mælken.

B. Farsmassen fordeles på schnitzlerne, siderne klappes op over fyldet, kødstykkerne rulles fast sammen og fæstnes med tandstikkere.

Løgene hakkes fint.

Kødrullerne brunes kraftigt i varm olie på en pande.

De tages op, og løgene svitses let i stegeskyen.

C. Hæld kalvefond og fløde på panden, bring det i kog, læg kødrullerne i, og lad dem simre under låg ved mellemvarme i 10 minutter.

Efter halvdelen af tiden vendes rullerne.

Saucen jævnes med saucejævningen og smages til med salt og peber.

Resten af persillen røres i saucen.

 

Madopskrift billede

GODT RULLET - Gå frem på følgende måde, så går intet af det lækre fyld tabt: Schnitzlerne smøres med fyldet, derefter bøjes siderne lidt ind. Derefter rulles kødet sammen og fæstnes med tandstikkere.

Pr. portion: 49 g protein, 42 g fedt, 6 g kulh. = 594 kcal /2486 kJ

Madopskrift billede

Flødebolle-is

Her kan de voksne give efter for deres hemmelige hang til flødeboller og vaffelbunden? Dem tager kokken sig af. Tilberedning: 10 min. plus tid til frysning

4 flødeboller

¼ tsk reven appelsinskal, økologisk

1,5 dl piskefløde

2 spsk æggelikør (evt 4)

2 chokoladevafler, fx After eight.

*

A. Vaffelbundene fjernes fra 4 flødeboller, skummet moses med en gaffel og blandes med ¼ tsk reven appelsinskal.

Piskefløde piskes stiv og blandes i flødebollemassen.

B. Det hele fyldes i en flad form, som dækkes med plastfolie og stilles i fryseren i 2 timer.

Rør rundt med en ske 2-3 gange.

C. Form 4 kugler af ismassen, læg dem på 2 is-asietter og hæld æggelikør over.

Pynt hver asiet med en chokoladevaffel.

Pr. portion, 6 g protein, 29 g fedt, 40 g kulh. = 463 kcal (1940 kj)

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.941 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her