Logo

Kalvelever på spid

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kalvelever på spid

400 g kalvelever
125 g bacon i tynde skiver
12 rensede friske rosenkål i halve (ca. 125 g)
4 tynde bambusspid - ca. 20 cm lange
2 tsk smør og olie
friskkværnet peber
1/2 liter Karolines Køkken whiskysauce

Timian-grønsager:
1 kg skrællede mellemstore kartofler
1 1/4 liter vand
1 3/4 tsk groft salt
475 g rensede friske rosenkål
2 spsk smør og olie
1/2 dl friske timianblade
1/2 tsk groft salt

Skær kalveleveren i 12 stykker (ca. 4 x 4 cm) og halver baconskiverne.

Kom de friske rosenkål i en skål og overhæld dem med kogende vand.

Lad dem stå i ca. 1 min. og hæld vandet fra.

Kom bacon omkring leverstykkerne og træk dem på de 4 spid skiftevis med halve rosenkål - start og slut med rosenkål.

Lad smør- og rapsolien blive gylden i en pande og steg spiddene ved jævn varme i ca. 12 min. - vend dem af og til. Drys med peber.
 
Timian-grønsager: Kom kartoflerne i en stor gryde med kogende vand tilsat salt. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 13 min.

Tilsæt rosenkål og kog uden låg i ca. 5 min. mere - tag 2 spsk kogevand fra.

Lad kartofler og rosenkål dryppe af i et dørslag.

Bland 2 spsk kogevand, smør- og rapsolie, timianblade og salt sammen i en stor skål.

Kom kartofler og rosenkål i skålen og vend godt rundt.

Kom whiskysaucen i en lille, tykbundet gryde og bring saucen i kog under omrøring. Smag til.
 
Tips: Hvis whiskysaucen er for stærk, kan den fortyndes med lidt mælk og derefter jævnes.
Man kan også anvende optøede, frosne rosenkål. - Ikke fryseegnet

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 449 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Lammefrikasse med hvidvinssauce - mikroovnEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Braiseret havørred med urterFlot og lækker ret med fisk, som du for eksempel kan serverer til dine gæster med et frisk...
• Marineret laks med tomatkompotEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• KokosisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os