Logo

Kalvesteg med kartoffelgratin og Cremé Brulée

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kalvesteg med kartoffelgratin og Cremé Brulée

 

Med denne menu, er det nemt at invitere gæster på middag. Gammeldags kalvesteg stegt i ovn – Alletiders opskrift - serveret med kartoffelgratin og en skøn Cremé Brulée til dessert. Så bliver det ikke meget bedre

 

Kalvesteg med kartoffelgratin

Brug evt en okseculotte eller cuvette i stedet for kalvekød.

Arbejdstid: 30 min. Stegetid: 1 time Fryseegnet. 4 personer

 

#

1 kalveculotte eller cuvette (700 g)

1 tsk olie

4 store kartofler (800 g)

2 porrer (300 g)

1 tsk olie

evt. 1 hvidløg

1 brik Karolines mælkesauce

2 tsk karry og paprika

salt og peber

Tilbehør: grøn salat

*

 

Tænd ovnen på 180 °C.

Skær skrællede kartofler og renset porre i tynde skiver.

Læg dem i et smurt ovnfast fad og krydr med salt og peber.

Hæld mælkesaucen over (rør evt. knust hvidløg i) og drys med karry og paprika.

Sæt fadet i ovnen 1 times tid.

 

Rids kalvekødets fedtlag og gnid stegen med salt og peber.

Brun den på en pande og steg den i ovnen ved 180 °C i 20-30 min.

Lad den hvile tildækket 15 min.

Skær i tynde skiver og server med kartoffelgratin og en grøn salat.

 

Kalvesteg med kartoffelgratin og Cremé Brulée

 

Crème brûlée

Crème brûlée er en dronning blandt desserter enkel og vidunderlig. Den klassiske Creme Brulee er en vaniljecreme, der gratineres med sukker, så der opstår et ganske tyndt, sprødt lag karamel over den fløjlsbløde creme.

Arbejdstid: 15 min. Bagetid: 20-30 min. Køletid: 1 time. Ikke Fryseegnet. 4-6 personer


#

½ liter piskefløde

1 stang vanilje

6 æggeblommer

3 spsk sukker

ca. 75 g rørsukker

*


Tænd ovnen på 160 °C (ikke varmluft).

Flæk vaniljestangen og skrab marven ud.

Giv fløden et opkog med vanilje og vaniljestang.

Tag gryden af varmen, læg låg på og lad det trække 10 min.

Rør æggeblommerne sammen med sukker og rør fløden i.


Si cremen over i fire til seks små ovnfaste skåle.

Sæt dem i vandbad i ovnen i 20-30 min. efter skålenes højde.

Stil dem så i køleskabet minimum 1 time.


Drys rørsukker over cremen og gratiner dem under grillen 2-3 min. eller brug en lille gasflamme til at gratinere med.


Tips: Crème brûlée kan smages til med citron, krydderurter, krydderier som fx anis, kanel, muskat eller lakrids. Eller den kan tilsættes revet chokolade, frisk eller tørret frugt eller spiritus.


INFO: Crème brûlée er fransk for brændt creme. Det er en dessert af fløde pisket med sukker, æggeblommer og vanilje.

Denne masse bliver bagt i ovnen i vandbad ved lav temperatur og kølet ned til fast konsistens. Den bliver drysset med sukker og brændt til karamelliseret konsistens fx med en gasbrænder eller ved flambering. Den bliver serveret iskold med frisk frugt i en ramekin. Bedst med en kompot af friske hindbær.


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.714 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her