Logo

Kartofler i hvidvin + Kokoskager med lime

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kartofler i hvidvin + Kokoskager med lime

1,25 kg skrabede nye kartofler

1 liter vand

10 g smør

2 dl tør hvidvin

1 spsk hakkede friske rosmarinblade

1 tsk groft salt

friskkværnet peber

75 g sorte eller grønne oliven i halve

200 g Apetina i tern med persille/hvidløg

Pynt: hakket frisk bredbladet persille

Hertil

300 g grillstegt kød, fx skinkeschnitzler

300 g grøn salat

 

Skær evt. de største kartofler i halve.

Kom kartoflerne i en gryde med kogende vand.

Kog dem ved svag varme og under låg ca. 12 min. eller til de er møre.

Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Hold kartoflerne varme.

Kom imens smør, hvidvin, rosmarin, salt og peber i en lille gryde.

Kog blandingen ved kraftig varme og uden låg i ca. 2 min.

Vend hvidvinsblandingen og halve oliven sammen med kartoflerne og smag til.

 

Ved serveringen:

Kom kartofler i hvidvin i en varm skål og hæld den afdryppede ost over.

Server den hakkede persille i en skål ved siden af.

 

Mad til i morgen: Er der kartofler i hvidvin tilovers, så brug dem i en salat sammen med tun, tomat, icebergsalat og æg. Hæld evt. en dressing af olivenolie og hvidvinseddike over salaten.

 

Energiindhold pr. portion: 2388 kJ
Energifordeling: Protein: 23%, Kulhydrat: 40%, Fedt: 31%

Fryseegnet: Nej, Alkohol: 6 %, Tilberedningstid: 45 min.

 

Kokoskager med lime

18 stk.

2 æggehvider (ca. ¾ dl)

100 g sukker (ca. 1¼ dl)

125 g kokosmel (ca. 3½ dl)

Limefyld:

1,5 dl piskefløde

1,5 spsk florsukker

0,5 tsk fintrevet limeskal

1 spsk friskpresset limesaft

Pynt: friske citronmelisseblade

 

Læg bagepapir på 2 bageplader og pensl papiret med smør.

Pisk æggehviderne stive.

Tilsæt sukker og pisk i ca. 2 min. til blandingen bliver sej. Vend kokosmel i.

Smør dejen ud på bagepapiret i 36 runde kager (ca. 1 spsk dej pr. kage og ca. 5 cm i diameter).

Bag kagerne midt i ovnen ca. 10 min. ved 175°C, til de er svagt lysebrune.

Lad dem køle af på en bagerist.

 

Limefyld: Kom fløde, florsukker, limeskal og -saft i en skål.

Pisk blandingen let stiv.

Ved serveringen: Læg kagerne sammen to og to om ca. 2 tsk fyld.

 

Tips: Server frisk frugt til kagerne, fx blåbær, kirsebær og melon.

 

Energiindhold pr. portion: 2068 kJ
Energifordeling: Protein: 4%, Kulhydrat: 32%, Fedt: 64%

Fryseegnet: Nej, Tilberedningstid: 60 min.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 765 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Gryderet med hjortebovEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Rødvinsmarineret oksebrystEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Hellefisk og urter i mikroovnEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Ferskner med toscadejEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os