Logo

Krebsekalas

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

et halvt kilo krebs pr. næse

Kogelage:
2-2 ½ l. vand
4-5 spsk groft salt
1 bundt grøn dild
1 bundt dildkroner
evt. et par stykker hugget sukker
evt. stødt paprika

Lagen skal være kogt igennem og koge kraftigt, når De slipper krebsen ned i gryden. De skal være levende og skyllet godt i flere hold vand. Læg dem i med hovedet forrest, så dør de øjeblikkeligt. Hvis krebsene er af forskellig størrelse, så læg de store i gryden først og de små et par min. Efter. Når vandet er kommet i kog igen, skal krebsene koge 8-9 min.

Kog ikke mere end 10-15 stykker ad gangen, tag dem op med en hulske og læg dem i en stor stenkrukke eller et dybt fad. Vandet skal så bringes i kog igen, før det næste hold krebs lægges i gryden. Læg nogle friske dildkroner mellem de kogte krebs, si kogelagen over dem og lad den stå og køle af. De anrettes på store fade pyntet med friske dildkroner.

Giv ristet brød og smør eller en marinade af olie, citron, peber og en anelse salt til. Kølig hvidvin eller øl og snaps er godt til krebs, men glem snakken om en snaps til hver klo. I løbet af forbløffende kort tid vil snapsen fuldstændig overdøve den fine krebsesmag, og det er synd. Husk skylleskåle, for krebs spises med fingrene. Man trækker først halen af, fjerner så rygskjoldet og spiser fedtlaget, der sidder lige under skjoldet. Så klemmer og suger man kødet ud at benene, åbner kløerne og spiser kødet. Til sidst spises halen, hvorfra man først fjerner tarmen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.359 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?Effektiv reklame - klik her