Logo

Lammeboller i bouillon med nudler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bollerne:
750 g fårefars
½ lilleknoldselleri
½ citron
2 småæg
1 dl cremefraiche 38%
3 spsk små rosiner, udblødt i vand
salt
friskkværnet peber
5 dl hønsebouillon, til kogning
små stilke frisk timian, til pynt

Bouillon til servering:
5 dl god hønsebouillon
1 porre
50 g usaltet smør

Nudler:
100 g hvedemel
1 æg
1 tsk olie
½ tsk salt

Bollerne:
Sellerien koges møre i letsaltet vand med den halve citron. Løber af og pureres gennem en sigte.
Farsen røres sammen af kødet, selleripure, letpisket cremefraiche og rosiner.
Farsen smages til med salt og peber og formes til små boller, der pocheres (koges) i bouillon lige inden serveringen- de skal have ca. 3 min.

Bouillon til servering:
Porren renses grundigt og skæres i ringe på ½ cm.
Bouillonen koges godt igennem, porreskiverne tilsættes, og smørret piskes i den varme, men ikke kogende bouillon.
Porreskiverne skal være sprøde, men ikke rå.

Nudlerne:
Ingredienserne røres sammen til en smidig pastadej.
Den rulles tyndt ud på en pastamaskine eller med kagerulle på et melstrøget bord.
Skæres i strimler på 1 cm. Evt. med en klejnespore.
Pastaen skal kun koge i 1 minut i rigeligt letsaltet vand lige inden serveringen.

Anretning:
De varme nudler fordeles i 4 dybe forvarmede tallerkner.
Lammebollerne anrettes ovenpå og bouillon hældes over.
Der pyntes med fine små kviste af timian.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.344 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her