Logo

Mandelglaseret mørksej med persillerodskompot og dildsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
600 g mørksejfilet
1 æggehvide
20 g mandler
2 stk persillerod
2 rødløg
1 kviste dild
2 spsk dijon sennep
2 spsk hakket dild
2 spsk olivenolie
½ fed hvidløg
salt og peber
1 smørklat

Mørksej:
Skær mørksejen i portionsstykker. Pisk æggehvide og 1 spsk dijonsennep sammen til en ensartet creme og fordel det på portionsstykkerne. Krydr med salt og peber og drys finthakkede mandler over. Stykkerne lægges i et smurt fad og bages i ovnen i 7-8 min. ved 200ºC. Overdæk med alufolie og lad fisken hvile i yderligere 3-5 min.

Persillerodskompot:
Rødløgene skæres i tynde strimler. Svitses på en pande i lidt olie i ca. 1 min. Skru ned for blusset og tilsæt en smørklat (kan evt. udelades) og persillerod, der er skrællet og skåret i fine tern. Lad det svitse i yderligere 2-3 min. Smag til med salt, peber og små dildstykker.

Kold dildsauce:
I en skål blandes 1 spsk dijonsennep, 2 spsk hakket dild, 2 spsk olivenolie og ½ fed presset hvidløg.

Server retten med asparges eller ovnbagte kartofler.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.017 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Krydrede fiskefrikadeller og cremet karamelrandHer er en menu til både store og små: mildt krydrede fiskefrikadeller med kokosmælk og en...
• Vildtgryde - mikroovnEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Kyllingefrikassé – letOversat betyder frikassé simpelt hen et sammensurium. Med hønsekød, asparges og yoghurt er...
• Jordbær med balsamico eddikeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!